Povoljni uvjeti za vožnju

Datum objave: 16.08.2022   Broj čitanja: 113
Uz povoljne uvjete za vožnju, promet se na većini cestovnih pravaca odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi.
Povoljni uvjeti za vožnju

 

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

 

Zbog izvođenja radova na dionici M-17 Tarčin – Konjic u blizini mjestu Bradina, promet se u vremenu od 22:00 do 06:00 sata odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

 

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

 

Zbog radova na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever – Zenica jug, prometuje se pretjecajnim trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za promet.

 

Zbog radova na M-17 Buna – Počitelj (u mjestu Ševaš Njive) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

 

Zbog radova u tunelu Skela na dionici M-5 Jajce – Donji Vakuf, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom, dok se u vremenu od 22:00 sata do 06:00 sati promet kroz tunel potpuno obustavlja. Za vrijeme obustave, promet se preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug firme Metaling).

 

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

 

Zbog aktiviranja klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (u mjestu Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom.

 

Zbog radova na razminiranju terena, usporeno se prometuje na dionicama M-1.8 Srebrenik – Orašje (dionica Cerik – pijaca Arizona) i M-14.1 Brod – Odžak (na lokacijama Poloj i Liješće).

 

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

 

– M-5 Ripač – Dubovsko, Donji Vakuf – Turbe (Komar),

 

– M-6 Grude – Ljubuški, Ljubuški – Vitina,

 

– M-14.2 Šamac – Orašje (Grebnice – Bazik),

 

– M-15 Livno – Šujica (Borova Glava),

 

– M-17 Konjic – Jablanica (tunel Crnaja), Tarčin – Konjic (Raštelica), Žepče – Zenica (Golubinja).

 

Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

 

Pojačan je izlaz vozila na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša i Gradina.

 

Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO