Imotski: Hitna pomoć dobila novo vozilo

Datum objave: 21.01.2022   Broj čitanja: 635
Župan Blaženko Boban uručio je dr. Leu Luetiću, ravnatelju Zavoda za hitnu medinicu Splitsko-dalmatinske županije, ključeve 10 novih vozila – devet za sanitet i jedno za segment hitne medicine.
Imotski: Hitna pomoć dobila novo vozilo


Tri vozila saniteta ostat će u Splitu za prijevoz do udaljenih destinacija, dok ih šest ide u ispostave Imotski, Vrgorac, Omiš, Makarsku, Sinj i Kaštel Stari.

 

“Oni će koristiti za potrebe prijevoza iz ovih područja prema Splitu. Ovim današnjim činom smo hitnu pomoć te sanitet učinili jednim od najmlađih voznih parkova u Hrvatskoj”, rekao je župan Boban, prenosi Radio Imotski.

 Prosječna starost vozila u segmentu sanitetskog prijevoza Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije tako će se smanjiti na 5 do 6 godina. “Mi dnevno prema Zagrebu, Varaždinu, Krapini i Veloj luci imamo 6 transporata. Nabavili smo i jedno vozilo za segment hitne medicine. To je vozilo koje će služiti za prijevoz ugroženih bolesnika od KBC-a Split do tercijarnih zdravstvenih ustanova u Zagrebu”, izjavio je dr. Luetić.Sanitetska vozila su osnovno sredstvo za rad u tom segmentu, a godišnje ovaj zavod za hitnu medicinu obavi 60 tisuća sanitetskih prijevoza i prijeđe oko četiri milijuna kilometara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO