Dubrovnik se priprema za digitalne nomade

Datum objave: 10.04.2021   Broj čitanja: 590
Deset digitalnih nomada iz različitih dijelova svijeta mjesec dana besplatno će boraviti u Dubrovniku. Projekt su organizirale tamošnja Turistička zajednica i Gradska uprava s partnerima..
Dubrovnik se priprema za digitalne nomade

 

U Dubrovnik 28. travnja stiže deset digitalnih nomada, pobjednika natječaja, na koji se prijavilo čak 115 osoba iz cijelog svijeta, prenosi HRT.

 

- Uistinu smo imali velik broj prijavljenih i bilo je teško odlučiti se za nekoga. Neki od faktora koje smo pritom uzeli u obzir su njihove vještine i na koji način mogu surađivati, istaknula je Tanja J. Polegubić iz Saltwater Nomadsa.

 

- Boravit će u Dubrovniku četiri tjedna, gdje će raditi, živjeti, upoznati se sa lokalnom kulturom, sa našim lokalnim načinom života. Nadamo se, svakako, i jednoj dobroj globalnoj promociji s njihove strane, istaknula je direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Ana Hrnić.

 

Digitalne nomade posao ne veže za jedno mjesto, a ono što ih privlači jest kvaliteta života.

 

- Hrvatska je u izvrsnom položaju, jer smatramo da imamo najbolji način života u Europi. Nismo još dobri u prodavanju i reklamiranju toga, ali imamo sve što digitalni nomadi traže - izvrsnu hranu, vina, vrijeme, prirodne i kulturne ljepote, otoke, sve je tu, ističe osnivač i urednik portala Total Croatia News Paul Bradbury.

 

Imat će osigurano mjesto za rad, a dobit će priliku upoznati se sa svim dubrovačkim znamenitostima i načinom života. Na radionicama s predstavnicima lokalne zajednice moći će dati svoj doprinos razvoju Dubrovnika kao kvalitetnog odredišta i za tu vrstu turizma.

 

- Mi se nadamo da će nakon isteka tih mjesec dana zapravo i nama biti puno lakše za budućnost i ponude i pripremiti, uvjetno rečeno, Dubrovnik za sve buduće digitalne nomade, koji će ovdje boraviti, istaknula je zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Digitalni nomadi sa sobom donose i nove načine razmišljanja, nova iskustva, ali i dodatnu promidžbu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO