Franjevci u Banovini obnavljaju kuće stradale u potresima

Datum objave: 15.11.2021   Broj čitanja: 1793
Karitativna udruga „Kruh sv. Ante“ je do sada obnovila oko 500 kuća u Bosni i Hercegovini, u vremenima nakon rata.
Franjevci u Banovini obnavljaju kuće stradale u potresima

 

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i župa u kojima djeluju, donatorskim sredstvima od dobročinitelja i vjernika nastavlja obnavljati obiteljske kuće na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije. Krajem lipnja ove godine sredstvima Kruha sv. Ante i Hrvata vjernika iz Australije izgrađena je već kuća obitelji Đure Plavljanića, u selu Jošavica kod Petrinje, a pri kraju je izgradnja kuće obitelji Ive Peraka u Glini.

 

Danas je sisački biskup mons. Vlado Košić uz nazočnost provincijala Bosne Srebrene fra Joze Marinčića, voditelja i ravnatelja udruge „Kruh sv. Ante“ u Zagrebu i Sarajevu fra Stipe Karajice i fra Petra Karajice blagoslovio je gradilišta, a time i početak obnove, još dviju obiteljskih kuća Alojzija Tadića i Marina Vučka u Petrinji. Kuće su u potpunosti stradale u razornom potresu te će ih franjevci Bosne Srebrene obnoviti iz temelja do useljenja za što će, zahvaljujući donatorima, izdvojiti oko 1,35 milijuna kuna.

 

"Jako smo sretni što smo dočekali ovaj dan uz pomoć naših franjevaca i dobročinitelja. Nadamo se da ćemo uskoro biti u svojoj kući i voljeli bi da tako čim prije bude i svima koji su, poput nas, stradali u potresu", rekli su Tadićevi zahvalivši se svima koji su sudjelovali u prikupljanju sredstava za dobrotvornu akciju.

 

Karitativna udruga „Kruh sv. Ante“ je do sada obnovila oko 500 kuća u Bosni i Hercegovini, u vremenima nakon rata, a u ovom trenutku traje obnova još desetak kuća u Konjicu. Pomagali su u Hrvatskoj i prije potresa.

 

 

"I mi smo sami u ratu prošli nevolje i živjeli od dobrote dobrih ljudi koji su nam pomogli da stanemo na svoje noge i znamo što znači izgubiti dom. Pozivam sve ljude dobre volje da svoju kap dobrote ugrade u slap ljubavi i vrate osmijeh na lice ljudima koji su u ovoj nevolji izgubili svoje domove", rekao je provincijal Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić.

Inače, svećenici franjevci vode i dvije župe u Sisačkoj biskupiji, koja je najviše pogođena prosinačkim potresom, i to u Gvozdu i Vojniću.

 

"S Bosnom srebrenom dobro surađujemo te smo nastavili u tom tonu i nakon potresa kada su se uključili u obnovu. Upućujem im veliku zahvalu što će omogućiti čvrste objekte ljudima i drago mi je da blagoslivljam dobra djela poput ovoga danas", rekao je u obraćanju sisački biskup mons. Vlado Košić.

 

Iz Karitativnog društva „Kruh sv. Ante“  pozivaju i dalje sve koji žele pomoći da im se pridruže u akciji i tako daju doprinos stradalim obiteljima u potresu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO