Škorina tvrtka licencu za pjesmu SUDE MI dala Atifu Dudakoviću i Ratku Mladiću

Datum objave: 15.06.2020   Broj čitanja: 8617
Nekoliko mladih, a koji su djeca hrvatskih branitelja HVO-a poslali su upit Zorici Gregurić koja je na listi Miroslava Škore za Hrvatski sabor, vezano za informaciju da je Škoro preko svoje tvrtke Campus d.o.o. prodao autorska prava pjesme Sude mi vojnicima Atifa Dudakovića i Ratka Mladića protiv kojeg se vukovarska heroina hrabro i uspješno borila u Domovinskom ratu.
Škorina tvrtka licencu za pjesmu SUDE MI dala Atifu Dudakoviću i Ratku MladićuPjesma Sude mi iskorištena je i kao podrška generalu Armije protiv kojeg je podignuta optužnica zbog ratnog zločina nad Srbima, a isti general naredio je nikad rasvijetljeno ubojstvo Vlade Šantića. Sudjelovao je i u granatiranju Zadra i okolice, međutim očito to nije problem da se daju licence jedne od najljepših domoljubnih pjesama.A osim što je dala licencu za Dudakovića, ista tvrtka dala je licencu i za osuđenog zločinca Ratka Mladića.Kada se otvori pjesma na Youtubeu navodi se da je davatelj licence za YouTube: Rebeat Digital GmbH (u ime diskografske kuće Campus d.o.o.); BMI - Broadcast Music Inc. i društva za glazbena prava (4). Da je to Škorina tvrtka može se provjeriti na idućem linku: https://www.skoro.hr/default.aspx?id=22Dok je za Mladića sve poznato, široj javnosti na znanje prenosimo tko je glorificirani Atif Dudaković za kojeg se daju licence pjesama koje su ponos hrvatskog naroda, a čiji vlasnici očito misle da s njima mogu raditi što žele.


Zlatko Pinter je lani kada je podignuta optužnica protiv Dudakovića o njemu na portalu Kamenjar.com napisao tekst pod naslovom: Alijin 'Vitez' krvavih ruku - Ubijao Hrvate, Srbe, ali i svoj narod.U tekstu stoji sljedeće:


Atif Dudaković kojemu je u BiH upravo započelo suđenje za ratne zločine, svoju je zločinačku karijeru započeo u Hrvatskoj, kao podređeni Ratku Mladiću u vrijeme dok su obojica bili oficiri “JNA”.Kod nas u Hrvatskoj ostao je zapamćen po razaranju Lovinca i okolnih mjesta. Na video zapisu kojega je prikazala Nova TV 11. kolovoza 2006. godine, jasno se vidi kako Atif Dudaković svojoj topničkoj postrojbi naređuje ove napade. U prilogu je pojašnjeno da je riječ o snimci u trajanju od 10 minuta emitiranoj na TV Beograd u rujnu 1991., upravo kad su najžešće tučeni Lovinac, Ričice i druga mjesta u zadarskom zaleđu.


Tijekom tih napada i u danima poslije, u ovom je kraju pobijeno i poklano na desetke hrvatskih civila, a njih oko dvije tisuće spasilo se bijegom kroz šume, preko Velebita.


Državno odvjetništvo u Gospiću podiglo je 1992. godine optužnice za ratne zločine protiv civilnog stanovništva za ukupno sedam osoba među kojima je bio i Atif Dudaković. Svi su osuđeni na po 20 godina zatvora, ali u odsutnosti, budući da nisu bili dostupni hrvatskom pravosuđu.


Nekažnjeni zločinac Atif Dudaković je “JNA” napustio kao potpukovnik i stavio se na raspolaganje Aliji Izetbegoviću, te ubrzo postao zapovjednik 2. muslimansko-hrvatske pješačke brigade, a potom je imenovan zapovjednikom 5. korpusa “Armije BiH”.U godinama nakon rata, mnogi u BiH su iznosili tvrdnje – pa čak i materijalne dokaze o njegovoj odgovornosti za zločine nad Srbima i Hrvatima, ali i nad svojim sunarodnjacima, pogotovu na području Cazina i Bihaća, ali je on sve to arogantno otklanjao cinično se izrugujući svakoj mogućnosti preispitivanja onoga što su on i njegova vojska činili tijekom rata u BiH.

 

Koliko je novca Škorina tvrtka dobila za ove snimke možda će biti poznato ako se prvi čovjek Domovinskog pokreta izjasni.

 

 

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO