BRZO SKIDANJE BLAGDANSKIH KILOGRAMA: Počnite sada pa ćete na ljeto biti zahvalni sami sebi

Datum objave: 26.01.2023   Broj čitanja: 4256
Jako je važno da obratite pažnju na nutritivne i energetske vrijednosti..
BRZO SKIDANJE BLAGDANSKIH KILOGRAMA: Počnite sada pa ćete na ljeto biti zahvalni sami sebi

 

Sredina je siječnja idealno vrijeme za topljenje nagomilanog masnog tkiva koje smo “zaradili” za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana.

 

Kada drže dijetu, mnogi nisu svjesni da je jako važno i koja pića konzumiraju jer postoje neka koja sadrže veliki broj kalorija, a time sabotiraju proces mršavljenja.

 

Jako je važno da obratite pažnju na nutritivne i energetske vrijednosti svakog napitka. S druge strane, postoje i pića koja povoljno djeluju na mršavljenje.

 

 

Voda

Najvažniji saveznik u mršavljenju jest voda! Ona sudjeluje u metaboličkim procesima u tijelu. Dok se 20% vode nadoknađuje hranom, ostatak je potrebno unijeti u obliku tekućine. Voda ne sadrži kalorije pa je najbolji izbor za nadoknadu tekućine tijekom mršavljenja.

 

Unos jedne čaše vode 20 minuta prije obroka utječe na manji unos kalorija za vrijeme obroka.

 

Kofein

Kava se preporučuje bez zaslađivača, a ako s njom pijete i mlijeko, bilo bi dobro da je ono obrano. Korisno je piti zeleni čaj jer ima blagotvorno djelovanje na cjelokupno zdravlje, ali i pospješuje smanjenje tjelesne mase. Neki sastojci koje sadrži taj čaj povećavaju potrošnju energije i ubrzavaju metabolizam.

 

Prirodni sok

Najzdravije je piti sok koji sami pripremite, kao što su sok naranče ili limuna. Ako je sok iz svježe iscijeđenog voća gust, uvijek ga možete razrijediti vodom. Ako volite slatko, u sok možete dodati i med.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO