Mila s roditeljima kreće u SAD: 'Idemo dalje i nadamo se najboljem'

Datum objave: 02.04.2019   Broj čitanja: 840
Obitelj Rončević krenula je rano jutros iz Rijeke prema Zagrebu odakle će poletjeti za Ameriku.
Mila s roditeljima kreće u SAD: 'Idemo dalje i nadamo se najboljem'

 

Došli su i djedovi male Mile kako bi ispratili obitelj. Djed Vladimir, Marinov otac, s malom Milom proveo je noć dok su se njezini roditelji pakirali. Po nju su u bolnicu došli oko 6 ujutro, javlja 24sata.hr.

 

Djed Franjo, Sanjin otac, za medije je izjavio kako je cijelu obitelj prvo šokirao iznos kojeg je trebalo skupiti, a onda i sakupljeni iznos.

 

- Sve je to jako teško, ali možda ipak sad malo lakše - rekao je i dodao da se sad sve kreće u smjeru koji im daje nadu. Kroz suzne oči zahvalio se svima - liječnicima, dobrim ljudima i medijima.

 

- Ovo što je Hrvatska napravila je stvarno nešto posebno - rekao je. Dodao je kako će obitelj odsjesti u Philadelphiji kod ljudi koji su preko medija ponudili smještaj, a koji žive blizu bolnice u kojoj će biti Mila.
Idemo dalje i nadamo se najboljem. Karte su rezervirane i rano krećemo za Ameriku. Mi smo svoje ovdje napravili, a sad ćemo se boriti i za svu drugu djecu u ovakvim nezavidnim situacijama, kazali su u ponedjeljak roditelji dvogodišnje Mile koja kreće u bolnicu u Philadelphiji gdje bi trebala primiti terapiju.

 

- Neizmjerno smo zahvalni i medijima i svim dobrim ljudima na svoj pomoći. Osobno smo iscrpljeni, već dva tjedna ne spavamo, Mila je već mjesec dana u relapsu i potrošeni smo duhovno, svjetovno, fizički, kako god hoćete. Sve je to jedna velika borba i ne dao bog nikom - dodali su Milini roditelji.

 

Iz Philadelphije je u ponedjeljak kasno navečer stigao posljednji plan liječenja. Liječnici obitelji Rončević nude dvije kemoterapije i transplantaciju koštane srži. Ukoliko liječenje ne uspije, bolnica u Philadelphiji će kontaktirati druge centre u svijetu koji nude eksperimentalna liječenja za ovu vrstu leukemije i sav novac će se preusmjeriti tamo kako bi se djevojčici pomoglo.

 

Na donacijskom računu Marina Rončevića do 19 sati u ponedjeljak ukupno je uplaćeno 26,7 milijuna kuna i oko 197.033 eura, na računu Zaklade Nora Šitum uplaćeno je 4,42 milijuna kuna, dok je preko društvenog financiranja prikupljeno 41.000 dolara.

 

Tom iznosu se pridodaje i 185 tisuća eura od hipoteke na obiteljsku kuću Milinih roditelja i novca koji je ranije prikupljen. Ukupno se tako cifra popela na 5,19 milijuna dolara.

 

Cijeli tim u Philadelphiji pokušava danima pronaći najbolju terapiju za djevojčicu, ali to nije nimalo lako na temelju dosadašnje medicinske dokumentacije. Nakon što bi Mila stigla u Ameriku, oni bi joj ponovno morali raditi sve dosadašnje pretrage, a potom bi mogli donijeti najtočniji plan liječenja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio