Karadžić iz zatvora: Ne mrzimo jedni druge, uvijek i svuda budimo dostojanstveni

Datum objave: 21.03.2019   Broj čitanja: 870
Radovan Karadžić, poslije presude kojom je danas osuđen na kaznu doživotnog zatvora, poslao je poruku koju je za RTRS iz Haaga ispričao odvjetnik i član tima obrane Karadžića, Marko Sladojević.
Karadžić iz zatvora: Ne mrzimo jedni druge, uvijek i svuda budimo dostojanstveni

 

"Srpski narod i ja zajedno s njim smo već pobijedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Tisuće i tisuće mladića su svojim životima izgradili Republiku Srpsku.

Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve", riječi su Radovana Karadžića koji je s odvjetnik pričao više od pola sata nakon presude.

 

Prema riječima odvjetnika, Karadžić je poručio da je pirova pobjeda Haaškog suda i da mu, kao starcu, ne mogu ništa.

 

"Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću se nikada prestati boriti za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini.

 

Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas - Republiku Srpsku", poruka je Karadžića, kome je danas preinačena ranija presuda od 40 godina i izrečena kazna doživotnog zatvora, prenosi RTRS.

 

Prema ustaljenom običaju, posljednje Karadžićeve poruke u BiH se tumače na svoj način. Bošnjaci su ogorčeni i pitaju se odakle mu pravo da se javlja nakon svega, Srbi javljaju da Karadžić nije klonuo duhom i da je Republika Srpska pobijedila, a mi Hrvati, mi smo već umorni od bh. politikanstva, a s obzirom na sve nepravde koje su se ovom narodu događale kroz prošlost, nemamo više volje komentirati ni dnevne aktualnosti, ali sve činimo da ova zemlja uđe u Europsku uniju i NATO i da izmjenom Izbornog zakona manje zamaramo glavu životom s onima koji su ostali duboko zakopani u prošlosti i koji i dalje žele ratovati, nametati i progoniti.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO