Elektroprivrede Herceg Bosne i Republike Srpske najavile suradnju

Datum objave: 19.02.2019   Broj čitanja: 1100
Električna energija koja u ovoj godini bude proizvedena u protočnoj hidroelektrani "Čapljina" tijekom ove godine bit će dijeljena u omjeru 50 prema 50 posto, čime će prvi put poslije 15 godina prvi kilovati iz ovog postrojenja biti dodijeljeni i Elektroprivredi Republike Srpske.
Elektroprivrede Herceg Bosne i Republike Srpske najavile suradnju

 

Generalni direktor ovog preduzeća Luka Petrović pojasnio je da se odredbama ugovora HET obavezao da osigura regulirano ispuštanje vode na profilu brane "Gorica" Hidroelektrane "Trebinje dva", dok se "Elektroprivreda HZ HB" obvezala osigurati proizvodnju električne energije u pogonu "Čapljina".

 

"Zaključenim ugovorom stvorene su pretpostavke da HET ostvari značajne dodatne prihode, što je jako važno u situaciji u kojoj je HE Dubrovnik izvan pogona", rekao je Petrović.

 

"Ovo je značajan dogovor, od kojeg će svi imati korist. Samo HET će na mjesečnoj razini imati dodatna 24 gigavat-sata električne energije", naveo je Petrović.

 

Protočna hidroelektrana "Čapljina" izgrađena je 1979. godine. Do 1992. godine PHE "Čapljina" je radila u sustavu HET-a, a od 1992. godine hidroelektrana je u sustavu"Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosna" iz Mostara.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO