Objavljena dugoročna prognoza za BiH i Balkan, evo kakvo nas očekuje proljeće

Datum objave: 16.02.2019   Broj čitanja: 1583
Visok pritisak nad zapadnom Europom omogućit će hladnom zraku iz Rusije da filtrira sve do južnog Balkana..
Objavljena dugoročna prognoza za BiH i Balkan, evo kakvo nas očekuje proljeće

 

Istočna Europa, uključujući Bosnu i Hercegovinu i ostale države Balkana, najduže će čekati na dolazak proljetnih temperatura, budući da će se hladan zrak zadržati nad tim područjima u prvom dijelu proljeća, a moglo bi biti i snijega.

 

To je dugoročna prognoza koju je meteo portal "AccuWeathera" objavio za Europu, dodajući da će vrijeme narednih tjedana na Balkanu biti natprosječno toplo, prenosi Radiosarajevo. "Zimska hladnoća također će se zadržati na Balkanskom poluotoku tijekom ožujka, a moguć je i proljetni snijeg.

 

Visok pritisak nad zapadnom Europom omogućit će hladnom zraku iz Rusije da filtrira sve do južnog Balkana", navode meteorolozi "AccuWeathera". Navodi se i da su u travnju i svibnju, zbog otapanja snijega, moguće prijetnje i opasnosti od poplava.

 

"Accuweather" također navodi da BiH i regiju generalno očekuje proljeće s manje oborina od prosjeka. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa "AccuWeathera", u mnoge dijelove Europe stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima zadržati dosta duže.

 

Prema objavljenoj prognozi, svi koji žele pobjeći od zime - morat će se uputiti na područje zapadne Europe, gdje će tijekom proljeća prevladavati umjerene temperature.

Objavljena dugoročna prognoza za BiH i Balkan, evo kakvo nas očekuje proljeće
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO