Dodik: Ma kakav rat

Datum objave: 06.02.2019   Broj čitanja: 1117
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u intervjuu za Glas Amerike da "nema ništa od rata", te da se mora sačuvati mir i dati ljudima mogućnost da odlučuju.
Dodik: Ma kakav rat

 

Na pitanje da li starije generacije imaju razloga za strah od eventualnog sukoba, Dodik je rekao:

 

“Ma kakav rat, nema od rata ništa. Globalni razvoj situacije u tom pogledu mogao bi možda nešto da ovdje nama isporuči, ali ovi unutrašnji naši odnosi ne mogu proizvesti takvu vrstu priče. Mi nismo lišeni gluposti zvane terorizam, ali rat neki građanski, među ljudima ovdje, nije moguć.

 

Ja i shvaćam svoju ulogu, upravo da se bez obzira na teške političke teme sačuva prvenstveno mir i da se ljudima da mogućnost da odlučuju, ali i da bi jednako pogubno za sve bilo kakva eskalacija. Pogrešno se razumije, ova moja generacija živi u nekoj krizi koja se identificira od 1991. godine.

 

Treba tome dodati 20 prethodnih godina Jugoslavije koja je bila u krizi. Mi smo ovdje izloženi stalnim utjecajima neke vrste krize, koja je samim tim ratom ispraznila tu vrstu agresije i skupila se”.

 

Dodik je dodao da je u "FBiH kroz medije stvorena priča da Republika Srpska danonoćno radi nešto loše".

 

“Mislim da maksimalistički pristup nitko ovdje ne može da gaji. Stvorena je neka vrsta priče, posebno u medijima u Federaciji o tome kako Republika Srpska danonoćno radi kako bi napravila loše. Mi, čineći dobro Republici Srpskoj, činimo dobro i BiH.

 

Često u Sarajevu sretnem ljude koji mi čestitaju što smo napravili auto-put od Doboja do Banjaluke prema Gradišci. Ima i mnogih koji sad iz Sarajeva putuju prema Zagrebu tim putem, naravno i nema nikakve razlike. Svima je dostupno”, rekao je on.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO