Tužan dan za sve vjernike: Preminuo je fra Leon Kikić

Datum objave: 18.01.2019   Broj čitanja: 8964
U 40. godini života preminuo je fra Leon Kikić, član Franjevačke provincije Svetog Križa, Bosne Srebrene. Mladi svećenik preminuo je u Kliničkom centru Košeo, nakon iznenadne i teške bolesti srca, te od posljedica operacije koja je uslijedila.
Tužan dan za sve vjernike: Preminuo je fra Leon Kikić

 

Fra Leon je bio rodom iz Drijenče, općina Čelić, u Tuzlanskoj županiji, iz obitelji Adama i Sare. Osnovnu školu završio je u Drijenči, Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom (1995-1999), novicijat na Gorici u Livnu (1999/2000), filozofsko-teološki studij u Sarajevu (2000-2006), poslijediplomski studij iz dogmatsko-fundamentalne teologije na Papinskom sveučilištu Comillas u Madridu (2008-2010) na kojem je magistrirao s temom Hacerse hombre perfecto según san Ireneo de Lyon.

 

Na istom sveučilištu završio doktorantski studij (2010-2011). Od 2012. godine piše doktorsku dizertaciju (La cristología de Olegario González de Cardedal). Nakon završetka studija i doktorske disertacije 2015. godine vratio se u Provinciju i započeo službu profesora dogmatike na Franjevačkoj teologiji na  Sarajevu. Ujedno je obavljao i službu samostanskog vikara i ekonoma u samostanu sv. Pavla na Nedžarićima.

 

Među važnim datumima, svečane zavjete je položio 14. rujna 2004. u svetištu Gospe Olovske u Olovu.  Za svećenika je zaređen 29. lipnja 2006. u Sarajevu po rukama kardinala Vinka Puljića, nadbiskupa vrhbosanskog.

 

- U našim srcima ostaje neizmjerna žalost zbog preranog odlaska našeg subrata fra Leona, skromnog i poštenog fratra kojeg je Gospodin ipak po svojoj providnosti odlučio pozvati k sebi. Iskrena zahvala svima onima koji su se usprkos teškoj operaciji srca do zadnjeg trenutka nadali i molili za njegovo zdravlje. Hvala i liječnicima i bolničkom osoblju koji su neprestano bdjeli nad našim bratom i učinili sve što je u njihovoj moći da spase njegov život - priopćeno je iz provincije Bosne Srebrene.

 

Još je ovo jedan tužan dan za Crkvu u BiH. Nakon što je više svećenika preminulo ovog mjeseca, pred fra Leonom je bilo još godina vrijednog rada u Crkvi i za Crkvu, međutim dragi Bog je odlučio drukčije.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ivan19.01.2019 12:19 sati
    Pokoj mi duši
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio