Policija u New Yorku nabavila 14 dronova koji će im pomagati u razrješavanju i preveniranju zločina

Datum objave: 12.01.2019   Broj čitanja: 1125
Kada su se prvi dronovi pojavili na tržištu svi su se pitali koje će biti područje upotrebe tih sprava, odnosno u kojim se sve segmentima života dronovi mogu koristiti.
Policija u New Yorku nabavila 14 dronova koji će im pomagati u razrješavanju i preveniranju zločina

 

Ubrzo zatim pokazalo se kako je primjerna dronova iznimno velika i kako se mnogu koristiti i u mnogim situacijama, koje u početku ni nismo predvidjeli.

 

Činjenica je da su dronovi sve popularniji među običnim korisnicima (ljudima) koji ih koriste za razonodu, ali i među stručnjacima za određena područja koji se njima služe puno ozbiljnije i profesionalnije. Na ovaj potonji način dronovima će se sasvim sigurno služiti i policijski službenici u New Yorku – koji su dobili prvu flotu dronova koja će im pomagati u razrješavanju zločina i sprječavanju kršenja zakona.

 

Policijski službenici u New Yorku dobili su na raspolaganje 14 dronova koji će im pomagati u poslu, a dronovi će se koristiti isključivo u primjerenim uvjetima i situacijama (barem tako kažu iz policije). Što se tiče vrste dronova, na raspolaganju su policiji tri različite vrste dronova: prvi je DJI Inspire 1 koji će se uglavnom koristiti za testiranja i osposobljavanje, zatim su tu dva komada DJI M210 RTK dronova, ali i 11 komada DJI Mavic Pro.

 

Ovi će se dronovi koristiti na terenu i policiji će omogućavati kvalitetniji rad i veću sigurnost građana. Mnogo se prašine podiglo oko nabavke tih dronova jer dio građana smatra kako će ovime policija u New Yorku dobiti priliku za špijunažu građana, što bi svakako trebalo biti spriječeno. Uglavnom, iz policije kažu kako će se dronovi koristiti u svrhu potrage i spašavanja ljudi iz unesrećenih područja, zatim će pomagati u dokumentiranju scena zločina kao i radu s otrovnim sredstvima. Također, dronovi bi se trebali pojaviti na velikim okupljanjima građana – kao što su koncerti ili neke talačke krize.


 

Zanimljiv je podatak kako je prvo testiranje dronova u policiji započelo još davne 2011. godine, no do sada nije bilo nekih značajnijih pomaka. Nabavka ovih dronova svakako će otkriti da li će policija imati korist u nekim situacijama korištenjem te tehnologije i hoće li se možda zaputiti u krivi smjer i kršiti ljudska prava na privatnost?


Grude.com/Pcchip.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO