Vatikan ima sportski tim

Datum objave: 10.01.2019   Broj čitanja: 664
Vatikan je u četvrtak predstavio svoj prvi službeni sportski tim, skupinu od 60 trkača među kojima su svećenici, redovnice, pripadnici Švicarske garde i drugi vatikanski zaposlenici.
Vatikan ima sportski tim

 

"Athletica Vaticana" je sportski savez povezan s Talijanskim olimpijskim odborom (CONI) i moći će u budućnosti sudjelovati na međunarodnim sportskim događajima.

 

"Odavna smo sanjali da vidimo zastavu Svete Stolice među izaslanstvima na otvaranju Olimpijskih igara", rekao je voditelj tima, monsignor Melchor Jose Sanchez de Toca y Alameda.

 

Govorio je na konferenciji za novinare na kojoj su vatikanski sportaši bili odjeveni u tamnoplave trenirke sa simbolima Svete Stolice.

 

Sanchez je ipak priznao da olimpijska slava nema stvarne izglede, ne za sada. Međutim, Athletica Vaticana može se okušati u drugim natjecanjima, primjerice Mediteranskim igrama, rekao je.

 

Ekipa bi službeni početak trebala imati 20. siječnja sudjelovanjem u desetkilometarskoj utrci u Rimu u čast Migueal Sancheza, jednog od "nestalih" (desaparacidos) u Argentini, domovini pape Franje.

 

Desaparecido je naziv za osobu otetu u doba vojne diktature do 1976. do 1983. Procjenjuje se da je u tom razdoblju u Argentini nestalo najmanje 10.000 ljudi.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio