Spektakularan bijeg iz zatvora Damljana (Srbija) i Dragana (BiH)

Datum objave: 08.01.2019   Broj čitanja: 1330
Damnjan Mitrović (40), koji je 29. prosinca pobegao iz zatvora u Kopru, tvrdi da je iz slovenskog zatvora pobjegao jer nije želio biti isporučen Srbiji za kazneno djelo za koje je u Italiji oslobođen.
Spektakularan bijeg iz zatvora Damljana (Srbija) i Dragana (BiH)

 

Mitrović se redakciji Kurira javio telefonom, tvrdeći da je u Italiji, i objasnio zbog čega je s cimerom, bosanskim državljaninom Draganom Milosavljevićem (41), pobjegao iz zatvora.

 

- U Italiju sam otišao prije devet godina, ali je 2013. za mnom bila raspisana tjeralica jer sam prijavljen za trgovinu narkoticima još 2007. Za to djelo sam u Italiji oslobođen. Pokušavao sam doći u Srbiju i pojavim se na sudu, ali oni nisu željeli da prihvate jamstvo, tražili su pritvor za mene, a to nisam želeo - priča Mitrović.

 

Kako kaže, u Sloveniju je često putovao, ali je tijekom posljednjeg boravka, čim se prijavio u hotel, uhićen po tjeralici iz Srbije.

 

- U zatvoru sam shvatio da će me izručiti Srbiji, pa sam počeo planirati bijeg. Milosavljević i ja smo najprije počeli zapisivati kretanje čuvara i njihove navike. Kasnije su nam, preko zatvorskog zida, ubacili pile za metal. Njima smo pedeset dva dana polako rezali rešetke na ćeliji, ali to smo prikrivali tako što smo vezali uže i pravili štrik za sušenje rublja kako čuvari ne bi primjetili. Nekoliko puta su ulazili u sobu, ali smo mi pile stavljali u tetrapake mijeka jer smo znali da oni uvek reagiraju na detektor za metal zbog folije, pa ih nitko i ne gleda - kaže Mitrović, prenose Grude.com, te dodaje da su u noći između 29. i 30. prosinca cimer i on konačno uspjeli presijeći rešetke.

 

- Niz plahtu smo se spustili u dvorište. Tu smo našli kontejnere, stavili ih jedan na drugi, a dušek koji smo pronašli prislonili smo uz žicu koja je oštra kao žilet. To smo uradili da se ne bismo posjekli. Prvo sam se popeo ja, a onda sam pomoću plahte podigao i Milosavljevića. Popeli smo se na stražarsku kućicu, a sa nje se spustili na ulicu niz te plahte. Isjekao sam ruke o žicu, ozlijedio kuk, a moj kolega nogu, jer nismo vješto pali - objašnjava bjegunac detalje spektakularnog bijega.

 

Kako kaže, kad su se našli na slobodi, on i cimer su se razdvojili.

 

- Pješice sam prešao granicu s Italijom, jer tu nema nikakve kontrole, uzeo sam taksi i dovezao se u Ferraru, gde živim s obitelji. Odmah sam se prijavio policiji i rekao im da sam pobjegao iz zatvora, a oni su svakako već dobili dopis o mom bijegu. S obzirom na to da sam ja u Italiji slobodan čovjek i da oni ni ranije nisu željeli mene izručiti, neću imati nikakvih problema. Volio bih se vratiti u Srbiju, ali to očigledno neće biti moguće zbog pogreške koja je napravljena, a ja u pritvor ne želim ići - jasan je Mitrović.

 

Grude.com/Kurir.rs

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO