U DALMACIJI TUNELIMA ZARATILI MOST I HDZ: Gradonačelnik Vrgorca najavio paljenje bagera i prosvjed u siječnju!

Datum objave: 30.12.2018   Broj čitanja: 1321
Zašto je centar Splita ljeti blokiran? Zato što se značajno nije aktivirala druga važna trajekna luka. Tunel Ravča-Drvenik povezuje trajektnu luku Drvenik direktno s autocestom A1...
U DALMACIJI TUNELIMA ZARATILI MOST I HDZ: Gradonačelnik Vrgorca najavio paljenje bagera i prosvjed u siječnju!


Po kojim kriterijima je tunel Kozjak važniji od tunela Ravča-Drvenik koji povezuje srednjodalmatinske otoke i južno makarsko primorje s autocestom A1? - otvoreno pita Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca.

 

Iduće njegovo pitanje koje je danas objavio na Facebooku je još zanimljivije:

 

- S obzirom na najavu gradnje tunela Kozjak, koji, usprkos izostanku dokumentacije, ponovno preskače naš tunel Ravča-Drvenik koji ima znatno više važeće dokumentacije, na isti način kako je to učinio tunel Sveti Ilija 2008. godine, imamo li snage za jedan opći siječanjski prosvjed u Vrgorcu ili ćemo šutke sve promatrat?

 

Gradnja tunela u Dalmaciji očito je novi predmet spora Mosta i HDZ-a. Pranić je mostovac, a glavni zagovarač tunela Kozjak je HDZ-ov župan Blaženko Boban. Evo što je još Pranić objavio:

 

- Župan najavljuje projekt tunela kroz Kozjak iako su istekle sve lokacijske dozvole i studije utjecaja na okoliš. Građevinska dozvola za 18 mjeseci? A javni uvidi, studije utjecaja na okoliš, usklađenja s prostornim planovima? Splitu je potrebno prometno rasterećenje posebno prometa koji ide prema našim otocima, a ne dodatno gušenje. Umjesto da se krene u značajniju aktivaciju druge najvažnije trajektne luke u našoj županiji (luka Drvenik) opet se strateški srlja bez dugoročnog strateškog promišljanja. Ništa čudno, navikli smo na politiku 'danas-sutra'. Zašto je centar Splita ljeti blokiran? Zato što se značajno nije aktivirala druga važna trajekna luka. Tunel Ravča-Drvenik povezuje trajektnu luku Drvenik direktno s autocestom A1 (čvor Ravča).

 

Veliki dio prometa prema srednjodalmatinskim otocima se može odvijati preko trajektne luke Drvenik i umjesto da se ide u realizaciju tog projekta koji ima pravomoćnu lokacijsku dozvolu i gotovu studiju utjecaja na okoliš opet se srlja bez strateškog promišljanja. Zamislimo samo efekt na turistički potencijal ovog dijela naše županije, od Makarskog primorja, Zabiokovlja do istočnog dijela otoka Hvara koji stoji uspavan kao dragulj.

 

Župan najavljuje tunel kroz Kozjak kao poveznicu Zagore i obale, a tunel Ravča-Drvenik povezuje Zagoru, obalu i otoke. Ima dodatnu i međudržavnu komponentu zbog blizine križanja koridora autocesta Vc i naše A1. Dva puta smo očito izigrani od strane Vlade i Splitsko-dalmatinske županije koja uporno bez ikakve prometne strategije gura projekte kako kome padne na pamet.

 

Ovaj put mi nećemo čekati. U suradnji s načelnikom Gradca sredinom siječnja dogovorili smo paljenje bagere o svome trošku na dionici tunela Ravča-Drvenik, svak sa svoje strane Biokova. Naravno da ćemo pozvati sve medije jer dosta smo šutjeli i dosta smo bili prevareni. Ako neće Vlada i Županija, počet ćemo mi kopati.

 

Grude.com/Dalmatinskiportal.hr

 

U DALMACIJI TUNELIMA ZARATILI MOST I HDZ: Gradonačelnik Vrgorca najavio paljenje bagera i prosvjed u siječnju!
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio