Ministar Ismir Jusko podnio ostavku, vođenje ministarstva preuzima Gruđanin

Datum objave: 29.12.2018   Broj čitanja: 2353
I za vrijeme dok je Jusko bio na dužnosti, tajnik Igor Pejić operativno je vodio veći dio projekata.
Ministar Ismir Jusko podnio ostavku, vođenje ministarstva preuzima Gruđanin

 

Formiranje novih vlada na županijskoj razini primoralo je pojedince na ostavke na dužnosti koje su ranije obavljali. Tako je dojučerašnji ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko podnio ostavku na ovu dužnost kako bi mogao preuzeti Ministarstvo za pitanja branitelja Sarajevske županije.

 

Juskina ostavka na ovu važnu dužnost prošla je neopaženo u domaćoj javnosti, iako se radi o jednoj od najvažnijih pozicija u Bosni i Hercegovini. Ona se dogodila još 26. prosinca, ali vijest nije objavljena niti na službenoj internet stranici Ministarstva. Kako doznaje Pogled.ba, Juskine ovlasti u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH preuzimaju njegov zamjenik Saša Dalipagić i tajnik Ministarstva Igor Pejić.

 

Naši izvori dodaju kako neće biti prekida aktivnosti koje provodi Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, te kako se svi projekti nastavljaju odvijati planiranom dinamikom.

 

- I za vrijeme dok je Jusko bio na dužnosti, tajnik Igor Pejić operativno je vodio veći dio projekata. Isti model rada će se nastaviti, osobito kada se govori o procesu izgradnje mosta Svilaj i mosta kod Gradiške jer su to dva strateška projekta u kojima ne smije biti zastoja - naglasili su naši sugovornici.

 

Koliko će dugo ovo stanje potrajati nitko ne može točno reći. Još uvijek se čeka na formiranje Vijeća ministara BiH. Proces trenutno blokiraju bošnjačke stranke, a ako se opstrukcije nastave, Pejić i Dalipagić bi još dugo mogli voditi glavnu riječ u Ministarstvu komunikacija i prometa BiH.

 

Također, još uvijek nije poznato kome će ovo Ministarstvo pripasti u procesu raspodjele vlasti, tako da nije poznato ni tko bi mogao biti Juskin nasljednik. Ranije su politički lideri najavljivali formiranje Vijeća ministara BiH do kraja siječnja iduće godine, ali i ti planovi su sada pod znakom pitanja zbog blokada bošnjačkih stranaka, osobito SDA.

 

U svakom slučaju, Jusko je dobio novi četverogodišnji mandat u Sarajevskoj županiji i on osobno s tim svakako može biti zadovoljan nakon što je njegov SBB na izborima prošao znatno lošije nego su to predviđale predizborne ankete.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO