Uhićen inspektor SIPA-e

Datum objave: 07.12.2018   Broj čitanja: 1230
U jutrošnjoj akciji SIPA-e uhićen je osumnjičeni inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu, a izvršeni su pretresi na više lokacija.
Uhićen inspektor SIPA-e


Tužiteljstvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu proveli su akciju uhićenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti, javlja Dnevni avaz.

 

U akciji je uhićen Darko Marčetić (44) iz Prijedora, uposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci.

 

On je osumnjičen da je, djelujući u dogovoru s osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih lijekova i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, da bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

 

Tijekom istrage utvrđeno je da je osumnjičeni zloupotrijebio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama da bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

 

Nakon uhićenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

 

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljnjim aktivnostima u predmetu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO