Martina Tomas: Amerikanci su navikli puno raditi, manje je zastupljena obiteljska vrijednost

Datum objave: 10.11.2018   Broj čitanja: 3606
Studentica fizikalne terapije Martina Tomas, studentica psihologije Kristina Čutura i student ekonomije Franjo Skoko boravili su u SAD-u putem "World and travel" programa.
Martina Tomas: Amerikanci su navikli puno raditi, manje je zastupljena obiteljska vrijednost

 

U razgovoru za Našu TV studenti su prepričavali svoje dojmove o Americi, a govorili su i o stjecanju radnih navika na američki način. Također studenti su usavršili jezik.

 

- Raditi tri mjeseca i putovati mjesec dana, apsolutno bih ponovila to - kazala je Martina.

 

Portal Grude.com piše kako je najzanimljivije bilo slušati odgovore studenata o usporedbi načina života Amerikanaca i Hercegovaca

 

"Gdje ste vi primijetili najveće razlike između američkog načina života i ovog kod nas", upitala je voditeljica studente, a prva je odgovarala Martina Tomas. - Definitivno, ja bih rekla u radu. Amerikanci su navikli samo na rad. Radi se po 16 sati dnevno. Kod nas u Hercegovini nije baš tako. Oni cijelog svoj života ulažu u posao i karijeru, a malo manje je zastupljena obiteljska vrijednost što mi se u suštini nije dopalo i zbog toga mi se Hercegovina puno više sviđa.

 

Kristina Čutura imala je sličan odgovor: - Također, istaknula bih isto ovo što je Martina rekla. Amerikanci su navikli zaista puno raditi. Kod nas jednostavno nije takav mentalitet. To je kod njih baš izražena crta. Oni čitav svoj život usmjere na posao i jako malo uživaju, dok je kod nas to kombinacija i jednog i drugog - kazala je Kristina.

 

I Franjo se slaže sa svojim kolegicama. - Kod Amerikanaca je puno brži tempo, puno brži ritam. Vrijeme prolazi jako brzo. Ne osvrnete se, a 3 - 4 mjeseca već su prošla. Ovdje je drukčije, ovdje osoba ima jedan posao, pokušava se pronaći i zasnovati obitelj dok tamo često na to i zaboravite.

 

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO