LJUBAV BRANKICE I VLADE ZAVRŠILA NA SUDU Posvađali se oko imovine - neispravnog auta, stare peći, kauča i 33 litre rakije

Datum objave: 02.11.2018   Broj čitanja: 1818
Brankica i Vlado završili su na sudu nakon što se u brakorazvodnoj parnici nisu mogli dogovoriti kome točno pripadaju brojne pokretnine iz donedavno zajedničkog kućanstva. Općinski sud u Bjelovaru ovih je dana konačno donio presudu kojom će više biti zadovoljna bivša supruga nego njezin donedavni muž.
LJUBAV BRANKICE I VLADE ZAVRŠILA NA SUDU Posvađali se oko imovine - neispravnog auta, stare peći, kauča i 33 litre rakije

Da su bivši supružnici potpuno zakrvljeni i nakon formalno odrađene rastave, pokazao je popis imovine oko koje se svađaju. Tu su, među ostalim, spavaća soba, stare peći, radijatori, puške i pištolj, harmonike, frižider, stara motorka, neispravan auto, kauč, ali i – 33 litre rakije, piše Podravski.hr.

 

Općinski sud na koncu je samo djelomično uvažio tužbu supruga Vlade pa mu dosudio novu spavaću sobu, televizor, kuhinju, protočni plinski bojler, pokretni klima uređaj, peć na drva, tri radijatora, četiri harmonike i elektronske orgulje te škrinju Gorenje. No, presudom je dobio samo polovicu vrijednosti te imovine jer je riječ o bračnoj stečevini. S druge strane, u cijelosti mu je odbijen zahtjev da mu se prizna suvlasništvo nad dozidanim stanom od 80 kvadrata u kojem su živjeli kod Brankičinih roditelja te je odbijen u dijelu tužbe kojom traži da mu Brankica vrati oko 130.000 kuna plaćenih kredita. Nije mu priznato ni vlasničko pravo nad podužim popisom pokretnina koje je Brankica dobila od roditelja prije sklapanja njihova braka.

 

Ni Brankica nije sjedila prekriženih ruku pa je u tužbi pažljivo popisala imovinu na koju ona polaže pravo. Sud joj je tako u istoj parnici dosudio motorku Stihl, tri bačve za rakiju, osobni automobil Ford te 33 litre pečene rakije. Dobila je polovicu vrijednosti tih stvari. Odbijena je pak sa zahtjevom da joj se prizna i suvlasništvo nad pet pušaka i pištoljem te 67 litara pečene rakije.

 

– Moj bivši muž je novac od kredita, kao i veliki dio svoje plaće, trošio na svoja zadovoljstva, provode, alkohol, često je dolazio pijan i lupao i razbijao po kući, dovodio ljude koji su se opijali i lumpovali. Kupovao je puške, jedna je koštala čak 22.000 kuna, aute koje je stalo mijenjao. Imao je ljubavnicu kojoj je kupovao mobitele i nakit, pomagao joj u uređenju njene kuće. Osim toga, često je plaćao novčane kazne i troškove te naknade za odvjetnike vezano uz postupke krivolova koji su protiv njega bili pokrenuti, pa su mu i oduzete te puške – svjedočila je Brankica na sudu.

 

Vlado joj je pak priznao suvlasništvo nad tri bačve za rakiju i osobnim automobilom marke Ford koji je neregistriran i neispravan. Za oružuje ne priznaje jer mu ga je policija u međuvremenu oduzela zbog krivolova.

 

– Ne priznajem ni da 100 litara pečene rakije predstavlja bračnu stečevinu iz razloga što smo rakiju kod mojih roditelja zajednički pekli i svakom je trebalo pripasti po 33 litre rakije. S time da Brankica nikada nije došla po svoje 33 litre. S obzirom na to da je od pečenja prošlo više od tri godine, ja ne znam što su moji roditelji učinili s tom rakijom – zaključuje Vlado.

 

S obzirom da bivši suprug nije uspio u velikom dijelu svoje tužbe, morat će Brankici platiti 22.500 kuna sudskih i odvjetničkih troškova. Presuda je nepravomoćna i može se na nju žaliti, piše Podravski.hr.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO