Neviđena krađa: Lopovi odnijeli 30 metara mosta

Datum objave: 23.10.2018   Broj čitanja: 900
Prilikom redovnog obilaska trase plinovoda na području Općine Zenica uočeno je da je na lokalitetu Kanal u Zenici na prijelazu preko rijeke Bosne prema Arcelor Mittalu otuđen dio mosta u dužini od 30 metara, priopćeno je iz kompanije BH-Gas.
Neviđena krađa: Lopovi odnijeli 30 metara mosta

 

"Za ovaj most je bio prikačen magistralni plinovod u proteklih 40 godina od same izgradnje plinovoda, i putem njega se opskrbljuju Arcelor Mittal i ostali potrošači u industrijskoj zoni Zenica", kažu u BH-Gasu.

 

Navode da su nepoznate osobe u proteklim danima izrezale željeznu konstrukciju mosta i time doveli u opasnost ljude i materijalna sredstva, jer na pojedinim dijelovima magistralni plinovod nije prikačen na mostu, te se time, kažu, može ugroziti sigurnost opskrba prirodnim plinom.

 

"Pored ugrožavanja sigurnosti opskrbe, postoji osnovana sumnja da je izvršeno i krivično djelo teške krađe, jer most se vodi u poslovnim knjigama BH-Gasa i u njegovu rekonstrukciju BH-Gas je nakon rata ulagao značajna materijalna sredstva. BH-Gas će u toku današnjeg dana svim nadležnim organima prijaviti ove radnje i smatramo da smo u obavezi da obavijestimo i javnost, kako bi do izlaska nadležnih prijavili bilo kakva kretanja ili radove oko mosta", naveli su.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio