Centralna banka BiH demantirala da im je upala SIPA

Datum objave: 20.10.2018   Broj čitanja: 1213
Nakon što je "Dnevni Avaz" objavio da je SIPA upala u "Centralnu banku BiH", što su prenijeli brojni portali među kojima i Grude.com CBBiH demantirala je vijest.
Centralna banka BiH demantirala da im je upala SIPA

 

Na netočnost informacije koju je plasirao "Avaz" medije je upozorio portal "Raskrinkavanje.ba"

 

- U cilju istinitog i potpunog informiranja javnosti, ovim putem Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) želi informirati javnost da nisu istinite informacije objavljene u jednom mediju („Dnevni avaz“, op.SB),o „upadu“ Državne agencije za istragu i zaštite (SIPA) u CBBiH.

 

Niti u jedan objekt Centralne banke Bosne i Hercegovine (CBBiH) danas, a ni ikad prije nije „upala“, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA).

 

Također, CBBiH je objasnila zbog čega su mediji ustanovili da je upala SIPA. - Zbog pojašnjenja, kako je u tijeku radno-pravni spor pokrenut od jednog zaposlenika, u skladu s pisanim zahtjevima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), CBBiH je protokolom dostavila traženu dokumentaciju za taj predmet, te je to sva komunikacija po tom pitanju.

Podatke o poslovanju CBBiH, kao i provjeru informacija koje su objavljene, možete kao i do sada dobiti od Službe za odnose s javnošću - stoji u priopćenju.

 

Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO