Komšić pijan kao zemlja naredio da se izmisli vijest o Čovićevoj tajnoj policiji

Datum objave: 01.10.2018   Broj čitanja: 6052
Željko Komšić na predizbornim skupovima pojavljuje se redovito u alkoholiziranom stanju, a njegovi simpatizeri tvrde da toliko bazdi da je sve teže stajati pored njega. No alkohol ne bi bio toliki problem da se uskoro politički mrtvac na tim skupovima ne služi teškim lažima.
Komšić pijan kao zemlja naredio da se izmisli vijest o Čovićevoj tajnoj policiji

 

Tako je, ni više ni manje, preko portala sitnog mostarskog kriminalca i diletanta Safe Oručevića objavio da je Čović najavio formiranje tajne policije u Travniku.

 

"Prema pisanju Večernjeg lista, Dragan Čović je u Travniku na manifestaciji pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora najavio formiranje nacionalne policije, koju otvoreno naziva svojom. Ta najava nije nimalo bezazlena. Na meni je po svemu sudeći ostalo da pokušam objasniti da su dva i dva jednako četiri. Pa kad je već tako, onda je moja dužnost da kažem i to da ako Čović i HDZ otvaraju specijalna predstavništva kantona sa HDZ-ovom većinom po Briselu, ako podrivajući diplomatsko-konzularnu mrežu okupljaju diplomate iz reda hrvatskog naroda koji rade u interesu HDZ-a i Hrvatske i lobiranju za diskirminirajuće odbredbe izbornog zakona, ako otvoreno najavljuju formiranje nacionalne policije, onda se iz toga, ma koliko to neki ignorisali, može izvući samo jedan jednostavan zaključak. A taj je sljedeći: Dragan Čović sistematski radi na uspostavljanju paralelnih institucija i stvaranju uslova za disoluciju države Bosne i Hercegovine. Da bi nešto poput toga bilo moguće, jasno je da prvo treba izgraditi paralelne institucije, a Čović i HDZ na tome predano rade", kazao je Komšić.

 

Prema navodima, Komšić je u panici jer ima sve manju podršku kod Bošnjaka pod teškim utjecajem alkohola naredio da se izmisli vijest koja može pogubno djelovati po Čovićevu politiku.

 

Zanimljivo je da je Večernji list objavio informaciju o Čovićevom boravku u Travniku i nigdje se ne spominje tajna policija. Tekst iz Večernjaka prenosimo u cijelosti.

 

Standard policije u BiH mora biti na razini EU 

 

"Polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća na grobovima 64 u proteklom ratu poginula hrvatska policajca u svim mjestima SBŽ-a obilježen je blagdan sv. Mihovila arkanđela, nebeskog zaštitnika hrvatske policije.
Sjećanje na poginule
Cvijeće je položeno i na grobovima dvojice brutalno ubijenih hrvatskih policajaca povratnika u Travnik 1997. godine, Perice Bilića i Ante Valjana, pokopanih na travničkom ratnom groblju Prahulje. Svijeće su zapalili i predstavnici MUP-a SBŽ-a koje je predvodio ministar Feliks Vidović, a središnja proslava održana je u travničkoj župi Ovčarevo, čiji je nebeski zaštitnik sv. Mihovil arkanđel. Proslavi su nazočili i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i drugi visoki dužnosnici. Mjesni župnik fra Dario Udovičić pozdravio je sve nazočne i čestitao policajcima ovaj blagdan, uz riječi kako je odabir sv. Mihovila za svog zaštitnika i jasna poruka da su oni na strani pravde i istine. Uz koncelebraciju mjesnog župnika i gvardijana franjevačkog samostana u Gučoj Gori fra Drage Pranješa Čarlija i još petnaestak svećenika svetu misu zadušnicu predvodio je dr. prof. fra Stipo Klajić. Nakon svete mise druženje je nastavljeno. Tom prigodom predsjednik HDZ-a Čović zahvalio je policiji “koja često radi u nemogućim uvjetima da bismo se svi mogli osjećati sigurnim diljem BiH”.

 


- Mnogi često ne znaju cijeniti vaš rad. Zbog toga svima nama koji ćemo biti u strukturama vlada ovih županija, ali i na razini entiteta i države, jedno ohrabrenje da svoje proračune potpuno drugačije planirate za rad policije - naglasio je dr. Čović istaknuvši da razine primanja i plaća moraju pratiti standard policije, “gdje se i mi želimo uključiti, a to je Europska unija”.

 


Osim u SBŽ-u, svečano je bilo i u ostalim većinski hrvatskim županijama u BiH, pa je tako u Ljubuškom proslavljen blagdan, a nakon svete mise u crkvi svetog Ante na Humcu uslijedila je svečanost i obraćanje Zdravka Borasa, prvog čovjeka MUP-a u ZHŽ-u. - Policajke i policajci, upućujem vam čestitku na poštenom i predanom radu, zahvaljujući kojem je ZH županija najsigurnija u Federaciji. Također, uz svakodnevni rad na području županije naši policajci sudjeluju u raznim akcijama izvan ZHŽ-a te s ponosom mogu reći kako su naši policajci pokazali da se mogu uspješno nositi sa svim izazovima. Sa željom da nastavite uspješno obavljati svoj časni policijski posao, na ponos svih nas, drage policajke i policajci te djelatnici MUP-a, još jednom čestitam vam Dan policije - poručio je Boras u svom govoru. Ministar financija u ZHŽ-u Toni Kraljević istaknuo je kako trajna obveza ostaje jačati Ministarstvo unutarnjih poslova kao jednu od najvažnijih karika županije koja je, kako je istaknuo, zadnji branik nacionalnih interesa."

 

Zvonimir Čilić/R.I.

 

Iz gore navedenog vidi se da tajnu policiju Čović nigdje nije spomenuo.

 

Grude.com

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio