Radončić planira lustraciju! Otkriti ćemo suradnike Udbe i KOS-a

Datum objave: 27.09.2018   Broj čitanja: 1221
Kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić komentirao je vječite proračunske korisnike koji nisu ni dana proveli u realnom sektoru, nego su neki od njih s 25 godina ušli u parlamentarne klupe.
Radončić planira lustraciju! Otkriti ćemo suradnike Udbe i KOS-a

 

- Misija SBB-a je od BiH napraviti uspješnu, bogatu, europsku državu. Ne mogu državu voditi oni koji su cijeli život “foteljaši”. Ne znaju oni što znači ne spavati jednu ili deset noći, hoće li zaposlenik primiti plaću, je li vaš proizvod konkurentan na tržištu - dodao je Radončić.

 

Govorio je i o trima zakonima na kojima će SBB inzistirati ako bude kralježnica nove vlasti. - Što se tiče Zakona o podrijetlu imovine, svaki političar morat će objasniti kako je došao do imovine. Drugi zakon na kojem ćemo raditi je zakon o lustraciji. BiH je jedina postsocijalistička zemlja koja nema takav zakon, da se označe ljudi koji su radili za komunističke tajne službe, dakle, kršili ljudska prava. Mnogo se u medijima priča tko je radio s Udbom, KOS-om. Usvojit ćemo takav zakon i lako utvrditi je li netko radio za KOS ili nije - kazao je. S obzirom da su kadrovi Udbe i KOS-a još dosta jaki, a i sam je ustvrdio nedavno da je za Udbu radio Bakir Izetbegović, pitanje je je li Radončić izjavom, po uzoru na Tomislava Karamarka u RH koji je također ovo planirao, sebi potpisao "smrtnu političku kaznu". Svakako, hrabar potez!

 

Treći zakon na kojem će Radončić raditi je tzv. Macronov zakon. - U velikoj Francuskoj predložen je zakon da svatko od visokih dužnosnika tko zaposli brata, sestru, nećaka, rođaka može dobiti i do tri godine zatvora zbog te zloupotrebe - kazao je, prenose Grude.com.

 

Grude.com

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO