Bravo ČAVARA! Odbio pomilovati kriminalce koji su tražili slobodu

Datum objave: 15.09.2018   Broj čitanja: 1915
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara odbio je prihvatiti molbu šest zatvorenika koji su od njega tražili pomilovanje.
Bravo ČAVARA! Odbio pomilovati kriminalce koji su tražili slobodu


U Službenim novinama FBiH objavljena je odluka o pomilovanju pravomoćno osuđenih osoba, a u kojom je predsjednik FBiH Marinko Čavara odbio dati pomilovanje za svih šest osoba koje su mu se obratile tim povodom.

 

Tako je bez pomilovanja ostala Aida Duraković koja je 2016. godine iz koristoljublja, 20. travnja 2005. godine, kao suizvršitelj zajedno s Amelom Alagićem ubila Fatimu Vilić iz Bosanske Otoke. Starica je pronađena tri dana nakon svirepog ubistva s 30 ubodnih rana nožem.

 

Čavara nije pristao pomilovati ni Adnana Janjoša koji je osuđen zbog ubojstva 17-godišnje Lejle Krajišnik i ranjavanje njenih rođaka na svadbi u Sarajevu. Kazneno djelo Janjoš je počinio 2005. godine, a sud ga je osudio na 16,5 godina zatvora, javlja Klix.

Pomilovanje nisu dobili ni Nihad Novalić, Elvis Vehabović, Nedžad Arapović i Adi Husarikić.

 

Mandat aktualnog predsjednika FBiH Marina Čavare ostat će upamćen po tome što je prekinuo tradiciju svog prethodnika Živka Budimira, a koji je vrlo lako donosio odluke na temelju kojih je pomilovan veliki broj osuđenika.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Grude16.09.2018 09:18 sati
    Koju si glupost napravio (zatvoreniče) sad i izdržavaj kaznu.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO