Dva snažna potresa jutros pogodila šibensko područje

Datum objave: 15.09.2018   Broj čitanja: 865
Dva snažna potresa s epicentrom između Zatona i Vodica pogodila su noćas šibensko područje.
Dva snažna potresa jutros pogodila šibensko područje

 

Prvi potres jakosti 3.0 po Richteru zatresao je u 1,48 sati s epicentrom 10 kilometara od Šibenika, između Zatona i Vodica, dok je novi, jači potres magnitude 4.0 po Richteru zabilježen u 5,09 sati, prenosi Dalmacijanews.

 

- Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha! Imala sam osjećaj da mi je epicentar ispod kreveta. Tresli su mi se zidovi, prozor, odsjekle su mi se noge, trajalo je par sekundi ali djelovalo je kao da su minute u pitanju. Cijela obitelj mi se probudila i susjedi, ljudi su počeli izlaziti na balkone i gledati što se dešava. Potresi su se zaredali u zadnje vrijeme, ovo nije normalno - kazala je čitateljica iz Vodica za šibenik.in.

 

Prvi potres dogodio se u 1 sat i 48 minuta s epicentrom 10 km zapadno-sjeverozapadno od Šibenika, odnosno između Vodica i Zatona Magnituda potresa iznosila je 3.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području i u cijeloj Dalmaciji, a prema priloženoj karti epicentar se nalazio u zaleđu Vodica,u blizini Zatona.

 

Drugi, puno jači potres, zabilježen je u 5,09 sati i to s epicentrom kod Zatona, a prema podacima EMSC-a, bio je magnitude 4.0 po Richteru a epicentar je bio na dubini 2 kilometra.

 

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su u 5 sati i 9 minuta jak potres s epicentrom 10 km sjeverozapadno od Šibenika kod Zatona. Magnituda potresa iznosila je 4.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru je bio V-VI stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice. Potres se osjetio na širem šibenskom području, izvijestili su iz Seizmološke službe.

 

- Dobro je zaljuljalo i zatreslo u centru grada Šibenik i kalelargu - komentar je jednog Šibenčanina na Facebooku, a prema komentarima potres se osjetio diljem županije, od Murtera do Kistanja, piše šibenik.in.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio