Vlada ZHŽ-a i Studentski centar Mostar dogovorili buduću suradnju

Datum objave: 06.09.2018   Broj čitanja: 901
Problematika subvencioniranja studenata koji dolaze iz Županije Zapadnohercegovačke a smješteni su u Studentskom centru Mostar, riješena je.
Vlada ZHŽ-a i Studentski centar Mostar dogovorili buduću suradnju


Na jutrošnjem sastanku održanom u prostorijama Županije Zapadnohercegovačke, na kojem su bili nazočni ravnatelj Studentskog centra Mostar Dragan Mikulić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Zdenko Ćosić te ministar financija Toni Kraljević, dogovorena je buduća suradnja koja će biti isključivo u korist studenata ove županije te rješavanje tekućih neslaganja ove dvije strane kada je operativna komunikacija u pitanju.

 


Prema riječima Zdenka Ćosića, Vlada Županije Zapadnohercegovačke krenuti će sa isplatom proračunskih predviđenih 280.000 KM za subvencije studenata koji dolaze iz Županije Zapadnohercegovačke.

 

Za 2018. godinu, a od naredne godine, imaju za cilj subvencionirati sve studente mostarskog Sveučilišta koji dolaze iz njihove županije, neovisno gdje budu smješteni. „Od iduće godine svim studentima koji dolaze iz naše županije a studiraju na mostarskom Sveučilištu želimo omogućiti subvenciju kako za smještaj, tako i za ishranu, a na njima neka ostane izbor gdje će aplicirati i biti smješteni“ kazao je Zdenko Ćosić za pogled.ba.

 

Dragan Mikulić, ravnatelj Studentskog centra Mostar nakon održanog sastanka iskazao je zadovoljstvo što je Vlada Županije Zapadnohercegovačke pokazala interes za rješavanje nastalih nesuglasica i kazao kako je dogovorena isplata subvencija za 2018.godinu, čime će se pokriti troškovi studenata koji su bili na smještaju i ishrani kroz prošlu akademsku godinu u centru. „ Najbitnije je da smo riješili sporne točke odnosa naše dvije ustanove i da studenti neće morati plaćati punu cijenu smještaja kroz ovu akademsku godinu. Sredstva koja će biti uplaćena dostatna su za troškove koji su stvoreni, a od iduće kalendarske godine dogovorili smo nešto drugačiju suradnju koja će biti na korist obje strane, a što je najbitnije naših studenata“ kazao je Dragan Mikulić te dodao kako će se studentima koji su već smješteni u centar i koji su uplatili puni iznos stanarine razlika u odnosu na osnovnu cijenu refundirati kroz naredni mjesec boravka.

 

Kako bi odnosi i zajednički rad ove dvije ustanove kroz naredne godine bili uspješni, donesena je odluka o imenovanju stručne osobe koja će u ime Vlade Županije Zapadnohercegovačke komunicirati sa upravom Studentskog centra Mostar i zajednički raditi isključivo u korist i unapređenje obrazovanja studenata.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO