Klara Mikulić: Držimo se kao jedna obitelj i zato vjerujem u novi naslov prvaka

Datum objave: 26.08.2018   Broj čitanja: 3002
HŽRK Grude očekuje uzbudljiv i težak tjedan s obzirom da počinje 1. Festival ženskog rukometa, a u "najrukometnijem gradu na svijetu", sudjelovati će prvakinje Europe, a 40 trenera raditi će s mladima u kampu za djevojčice u Grudama.
Klara Mikulić: Držimo se kao jedna obitelj i zato vjerujem u novi naslov prvaka

 

Spektakl kreće već od sutra od 18.00 sati kada u Grude stiže ekipe SG Kappelwindeck Steinbach iz Njemačke.

 

Biti će to prilika da se Grudama predstave nove i stare igračice, a jedna koja spada i u jednu i u drugu kategoriju je Klara Mikulić koja je zagrebačko "Dugo Selo 99" zamijenila matičnim klubom. Njeno iskustvo i rukometno znanje zasigurno će dobro doći prvakinjama. Tim povodom dala je intervju za Grude.com.

 

S koliko si godina počela trenirati rukomet i što te je najviše privuklo da se pronađeš u ovom sportu?
Prvo se zahvaljujem na prilici za intervju. Rukomet je postao moj centar svijeta već sa 9 godina, već sam tada sanjala o velikim natjecanjima i titulama koje ću osvojiti sa svojim klubom. Snovi se izgleda ipak ostvaruju.

 

Provela si sezonu u momčadi Dugo Selo 55 iz Zagreba, kakve dojmove nosiš na taj klub?
Dugo Selo 55 je klub u kojem će se svaka nova igračica osjećati dobrodošlom. Prihvatili su me kao jednu od njih i bila sam jako zadovoljna načinom rada i bliskosti koju sam ostvarila s curama i trenerima, tako da mi se bilo jako teško rastati od njih, ali možda nam se putevi opet nekad spoje u budućnosti.

 

Kada usporediš svoja dva kluba, kolika je razlika u kvaliteti i načinu rada?
Mogu sa sigurnošću reći da razlika nije velika. Radila sam i u Dugom Selu 55 jednako jako i naporno kao što radim i u Grudama već godinama. Po tom pitanju bila sam jako zadovoljna sa svime u klubu.

 

Ekipa je odradila pripreme, sada slijedi festival rukometa, pa težak europski susret s Njemicama, a onda i početak sezone. Koliko će teško biti nastaviti kontinuitet dobrih igara iz prethodnih godina?
Mislim da će ova godina biti teža nego ostale. Ali pripremamo se za sve prepreke koje se postave ispred nas, držimo se kao jedna obitelj. Zato sam sigurna da ćemo jedna drugu vući u najtežim trenucima i da ćemo se izboriti opet za titulu prvaka i nastaviti niz dobrih igara.

 

Za kraj što očekuješ od nove sezone kada ste u pitanju ti i tvoje suigračice?
- Od ove sezone očekujem kao i dosadašnjih godina, dobro raspoloženje, složnost, posvećenost i da naš slogan bude dokazan kao i svake godine DO KRAJA ZAJEDNO!

 

Ž.An/Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO