Martina Tomić: Samo ti želim reć da...

Datum objave: 22.06.2018   Broj čitanja: 2160
Dođe čovjeku milo kad ima volju napisati štogod veselo. No, čim ja počnem ovim standardnim književnim jezikom, lagano se pogubim. Pa bi valjalo po naški, koliko toliko gramatički i srcu točno.
Martina Tomić: Samo ti želim reć da...

 

Piše: Martina Tomić/Grude.com

Nostalgija i ostale čarolije


Samo ti želim reć da, ma šta god radiš u ovom trenutku ako te ispunjava, blagosloviš. Da se nasmiješ materi kad dođe s posla i doneseš ćaći daljinski. Da pritrpiš što u kafiću nema Ledo sladoleda. I nasmiješ se konobaru uz onu čeličnu riječ "hvala". Da ne živiš tužno. Da se ne sasičeš u kolinima kad ugledaš bivšeg i ne nakostrušiš se na svaku antipatičnu osobu. Sebe rušiš, sebi štetiš. I ako se zalomi koji kečić u dnevniku i nepoložen ispit, izdrži. I kad ti sestra kaže da je ispeglaš, reci "oću". I uradi to. Ne kažem ti da budeš naivan ili naivna. Samo ti pokušavam reć da je život tako puno lipši. Bez ikakve dodatne filozofije. Nikakva instaglumljenja ootd stvari i grljenja važnih osoba na 14. veljače, na drugu nedilju u petom misecu i slično. Ne vridi. Vridi kad osjetiš, a ne kad ti je propisano. Vridi kad je iz srca, kad je zauvik, svakog dana od 0-24.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ivan24.06.2018 10:37 sati
    Dođe čovjeku milo i veselo kada tebe vidi tako lijepu i nasmijanu. Nasmijao bi se i ja, ali nemam zubi, pa će se drugi nasmijati ;-) Malo šale i veselja nikome ne škodi. Sretno Martina. Pozdrav iz Gruda, Ivan.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio