Facebook počinje s naplatom

Datum objave: 22.06.2018   Broj čitanja: 799
Facebook je najavio početak pilot projekta koji za cilj ima početi naplaćivati članstvo u Facebook grupama.
Facebook počinje s naplatom

Kao razlog promjene svoje dosadašnje politike bazirane na besplatnoj usluzi navode želju da pruže potporu administratorima grupa koji svojim trudom i svakodnevnim angažmanom doprinose kvaliteti i raznolikosti društva.

 

- Potaknuti upitima pojedinih admina Facebook grupa, odlučili smo da je došlo vrijeme da im pružimo podršku kako bi svoj kvalitetan rad mogli nastaviti u financijski sigurnijem okruženju. - stoji u službenoj izjavi Facebooka, piše Novac.hr

 

Pilot projekt koji započinje danas, bit će implementiran na nekoliko Facebook grupa čiji će korisnici dobiti obavijest da za daljnju participaciju u grupi trebaju platiti članarinu.

 


Prema javno dostupnim informacijama, mjesečnu cijenu korištenja svojih platformi će određivati sami administratori, a one će se kretati u rasponu od 4,99 do 29,99 američkih dolara. Pretplata će moći biti izvršena na jednostavan način – uplatom traženog iznosa putem Facebook aplikacije na iOS i Android telefonima.

 

- Smatramo da će mjera koja je poduzeta da se administratorima omogući zarada za njihov angažman održavanja grupa u konačnici doprinijeti i razvoju digitalne zajednice. - stoji u priopćenju.

 

U posljednje vrijeme, velik broj administratora želi ograničiti korištenje sadržaja svojih grupa, nadajući se da će tako dobiti bolji uvid u to tko su njihovi korisnici kako bi mogli optimizirati svoju ponudu. Također, administratori se nadaju da će tako potaknuti korisnike i svoje članove da plate pristup platformi, kao i pojedine sponzore da se oglašavaju u njihovim grupama.

 

Jedna od predstavnica Facebook administratora, Sara Mueller, svojim je iskustvom dala primjer kako naplata korištenja grupe može unaprijediti njezinu samu kvalitetu. Mueller je prije nekoliko godina počela održavati grupu Očisti moj dom, kako bi inspirirala i motivirala druge korisnike da očiste i organiziraju svoje životne prostore. Nedugo nakon osnutka, grupa je postala aktivnom zajednicom koja je velikom broju korisnika pomogla riješiti problem s generiranjem nereda u kući. Upravo ju je to motiviralo da oformi novu grupu Organiziraj moj dom, koja bi bila dostupna samo za pretplatnike.

 

- Od kada sam počela održavati Facebook grupu Očisti moj dom, bila sam jako motivirana i zadovoljna što mogu svojim iskustvom pomoći drugima. Sa svojom pretplatničkom grupom, moći ću korisnicima ponuditi nove projekte, izazove, edukacije i pomoć koja će biti na višoj razini kvalitete. - rekla je Mueller.

 

Stručnjaci smatraju da je pilot projekt pokušaj Facebooka da testira kako će korisnici reagirati na plaćanje sadržaja, o kojem se posljednje vrijeme sve češće počelo pričati među poznavateljima Marka Zuckerberga.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio