Kupres može postati središte biciklizma - nova staza će u tomu pomoći

Datum objave: 24.05.2018   Broj čitanja: 1220
Više od dva mjeseca gradila se biciklistička staza na Kupresu, odnosno na planini Stožer - Vrana.
Kupres može postati središte biciklizma - nova staza će u tomu pomoći

 

Na radost brojnih ljubitelja biciklizma, oni će imati priliku isprobati jednu od ruta koja prolazi kroz netaknutu prirodu kupreškog kraja, koji će uz ovu stazu definitivno poboljšati svoju sportsku, ali i turističku ponudu. Riječ je zapravo o trima stazama, do kojih je jedna ekstremna takozvana downhill staza, dok su druge dvije također zahtjevne, ali ipak prilagođene manje naprednim vozačima.

 

Vožnja uz borovnice
Ukupna dužina staze iznosi 9 kilometara. Cijelom svojom dužinom staza prolazi kroz lijep krajolik, uz borovnice, netaknutu prirodu, tim je puteljkom predviđenim za bicikliste lijepo i prošetati pješice. Oni koji su tu samo zbog brdskog biciklizma mogu čak ski-liftom doći na vrh staze i onda se spustiti biciklom. Taj dodatak posebno je bitan prilikom organizacije natjecanja na ovoj lokaciji.

 

Osim ove staze, na Kupresu postoji i cestovna staza koja je dužine 34 kilometara i kojom se prolazi pored četiriju jezera.

 

Stazu testirali najbolji u regiji

Staza na Kupresu je već testirana. Učinili su to najbolji vozači downhill bicikla iz cijele regije. Njihove reakcije su bile isključivo pozitivne. Uskoro će biti predviđeno i otvaranje staze. - Učinit ćemo to službeno 16. lipnja. U izgradnju staze uložili smo puno truda i na taj način smo proširili svoju sportsku ponudu.

 

Cilj nam je ljubitelje sporta, u ovom slučaju biciklizma, privući na Kupres. Izgradnja ove staze je proširenje naše ponude. U budućnosti se nadamo kako ćemo doći u priliku organizirati razna natjecanja, a uskoro ulazimo u pregovore s relevantnim organizacijama u svijetu biciklizma - kazali su nam iz hotela Kraljevac, čiji su vlasnici i realizirali izgradnju biciklističke staze.

 

Osim biciklističkih staza, na istoj lokaciji postoje i staze za planinarenje koje također vode pored jezera ili nekog od 1580 izvora vode koji su uobičajeni za taj kraj. Kupres je ranije bio poznato odredište za ljetne pripreme nogometaša, a kako se sportska ponuda tog kraja bude širila, ljetna sezona na Kupresu može profitirati i od drugih sportova, piše vecernji.ba.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO