Ukida se roaming u regiji

Datum objave: 17.05.2018   Broj čitanja: 1343
Na summitu EU - zapadni Balkan, koji se održava sutra u Sofiji, bit će potpisana deklaracija koja podrazumijeva da će EU pružiti financijsku i političku pomoć zemljama zapadnog Balkana.
Ukida se roaming u regiji

 

 

U deklaraciji se ne spominju bilo kakvi datumi za članstvo Srbije i Crne Gore, kao ni oni za početak pregovora s ostalim zemljama, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, pišu Nezavisne novine.

 

Ipak, Ekaterina Zaharieva, ministrica vanjskih poslova Bugarske, izrazila je nadu da će dvije zemlje zapadnog Balkana postati članice Europske unije do 2025. godine.

 

Na summitu u Sofiji bit će potpisana i izjava podrške digitalnoj agendi na zapadnom Balkanu, kojom se između ostalog predviđa smanjivanje cijena roaminga između zemalja EU i zapadnog Balkana. Također, ovom agendom bit će stvoreni preduvjeti za mrežu povezivanja unutar regije i s Europskom unijom kako bi građani i gospodarstvo mogli zajedno surađivati.

 

Zemlje regije ugovorom će se obvezati da će ukinuti roaming međusobno, a za to već postoji suglasnost kako unutar BiH, tako i među zemljama koje će to potpisati.

 

Kada je u pitanju digitalna agenda, Vijeće ministara BiH na posljednjoj sjednici prihvatio je izjavu podrške digitalnoj agendi za zapadni Balkan, a izjavu bi trebali potpisati predstavnici BiH, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Albanije i Kosova.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO