Čelnici Uprave civilne zaštite ZHŽ-a boravili u radnom posjetu u Šibeniku

Datum objave: 20.04.2018   Broj čitanja: 858
Ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke dr. sc. Drago Martinović i pomoćnik ravnatelja Mladen Bošnjak boravili su u radnom posjetu Područnom uredu Državne uprave za zašitu i spašavanje (DUZS) Šibensko-kninske županije sa sjedištem u Šibeniku.
Čelnici Uprave civilne zaštite ZHŽ-a boravili u radnom posjetu u Šibeniku

Uz čelništvo Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, pročelnik Područnog ureda DUZS Šibenik Milovan Kević sa suradnicima primio je i v.d. ravnatelja Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije Željka Marijana i načelnicu za strukturu i obuku Dianu Čačija.

 

Čelnici Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije nazočili su na edukaciji učenika 1. i 2. razreda osnovne škole u području zaštite i spašavanja koja se provodi u skladu s programom Nacionalne akcije edukacije djece u području zaštite i spašavanja.

 

Edukaciju je održala voditeljica odjela za preventivne i planske poslove Danijela Erceg. Kroz power-point prezentaciju voditeljica Erceg je upoznala djecu s prirodnim i drugim nesrećama, njihovim posljedicama, ulogom žurnih službi u spašavanju osoba i imovine, te s jedinstvenim brojem za žurne pozive 112.

 

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić prezentirao je gostima iz Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije rad i tehničke mogućnosti Županijskog vatrogasnog operativnog centra Šibenik i Županijskog centra 112 Šibenik, kao i ostale poslove kojima se bavi Područni ured DUZS Šibensko-kninske županije. Zapovjednik Dukić je govorio i o načinu rada i funkcioniranju kamera za nadzor i rano otkrivanje požara koje su postavljene u sklopu projekta 'Holistic' i s projektom Hrvatskih šuma “STRIBOR”.

 

Radni posjet čelnika Uprava civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije Područnom uredu DUZS Šibenik završen je posjetom tvrđavi Šubićevac poznatoj kao tvrđava Barone.

 

„Imali smo jedan veoma koristan radni posjet Područnom uredu Državne uprave za zašitu i spašavanje Šibensko-kninske županije u Šibeniku. Ovo je nastavak naše suradnje s kolegama iz Šibenika. Model rada operativnog centra je smjer u kojemu trebamo i mi u županijskim upravama civilne zaštiti ići. Posebice će nam koristiti nazočnost na edukaciji djece jer naša Uprava već sljedeći tjedan počinje s edukacijom djece u osnovnim školama“, rekao je na samom kraju radnog posjeta Područnom uredu DUZS Šibenik, dr. sc. Drago Martinović ravnatelj Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke.

Čelnici Uprave civilne zaštite ZHŽ-a boravili u radnom posjetu u Šibeniku
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio