Hrvati u iseljeništvu pokreću svoju televiziju

Datum objave: 16.04.2018   Broj čitanja: 893
Skupina entuzijasta iz Švicarske i Njemačke odlučila je pokrenuti televizijski kanal za Hrvate u iseljeništvu.
Hrvati u iseljeništvu pokreću svoju televiziju

Kako javlja portal Hrvati.ch, počinje se skromnim koracima, što znači da će televizija prvo emitirati putem YouTubea, dok je konačni cilj “izlazak” na kabelske platforme i satelit.

 

“Dosad smo ‘gutali’ program i informacije koji su nam pružali oni koji se ‘brinu o nama’, a sada imamo priliku sami izreći svoje želje i potrebe, prikazati autentičnu sliku života Hrvata u iseljeništvu te sami kreirati taj program”, stoji u najavi projekta.

 

Emitiranje putem interneta očekuje se 1. svibnja 2018.

 

Nabavljena je sva potrebna oprema (izgrađen je televizijski studio u Schaffhausenu), a u pripremi su i prve emisije.

 

Svi zainteresirani za ovaj projekt, bilo kao ulagači, novinari, pravnici, voditelji, oglašivači, snimatelji, tonski majstori i ostalo tehničko osoblje, mogu se javiti na e-mail adresu info@hrvati.ch.

 

“U pripremi su i centri u ostalim dijelovima Europe”, zaključeno je u najavi.

 

Najava pokretanja ovog projekta polučila je veliko zanimanje, ne samo u Švicarskoj, već diljem Europe i šire. Vijest su objavili i neki vodeći portali u Hrvatskoj, a proširila se i putem društvenih mreža.

 

– Javilo se preko stotinu zaintereseiranih suradnika – napominje Ivan Ivić, idejni začetnik projekta, i ohrabruje činjenica da su se javili vrlo kvalitetni ljudi.

 

Nažalost, javio se i velik broj zainteresiranih suradnika s područja Hrvatske i BiH, a u ovom trenutku, zbog tehničkih i administrativnih razloga, ta suradnja bit će jako otežana. Pozitivno je što su neke domovinske postaje pokazale interes za dio programa, a spremnost za suradnju pokazali su i portali u inozemstvu.

 

– Cilj nam je ipak okupiti ljude iz dijaspore – dodaje Ivić – kako bi stvarali autentičan program. Jedino će takav program biti zanimljiv svim gledateljima, onima koji žive izvan Hrvatske i onima koji žive u domovini. Također, proizvodnja vlastitog programa garancija je naše neovisnosti i nepristranosti.

Hrvati u iseljeništvu pokreću svoju televiziju
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO