Počele pripreme za obnovu ‘Staklene banke’ u Mostaru

Datum objave: 08.04.2018   Broj čitanja: 711
Rekonstrukcija zgrade “Staklena banka”, u koju bi trebala biti smještena četiri federalna ministarstva i niz institucija te razine vlasti, trebala bi početi uskoro, piše Večernji list BiH.
Počele pripreme za obnovu ‘Staklene banke’ u Mostaru

 

Naime, posljednjih dana intenzivirani su radovi na čišćenju objekta koji je jako dugo služio kao sklonište beskućnicima i odlagalište otpada nesavjesnim građanima. Iznesen je krupni otpad i sve je spremno za početak rekonstrukcije.

 

Podsjećamo, Vlada Federacije kupila je zgradu za smještaj svojih ministarstava i institucija u Mostaru od Gospodarske banka d.d. Mostar u likvidaciji za 5,990.000 KM, a sam objekt bio je ranije na prodaji pet puta. Vlada Federacije BiH bi stavljanjem tog objekta u funkciju uštedjela 750.000 KM godišnje, a u rekonstrukciju je, prema ranijim informacijama, potrebno uložiti gotovo 10 milijuna konvertibilnih maraka. - Procijenjeno je kako će stavljanje u funkciju tog objekta za smještaj proračunskih korisnika FBiH zahtijevati dodatna ulaganja u iznosu oko 9,5 milijuna konvertibilnih maraka - stoji u izvješću revizije učinka Ureda za reviziju institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine. Federalna Vlada je usvajajući proračun za 2018. godinu planirala trajno rješavanje smještaja federalnih institucija te je za te namjene predviđeno ukupno 19 milijuna KM.

 

Zgrada u lošem stanju

- Dio tog iznosa odnosi se na kupnju zgrade u Sarajevu, a dio za puštanje u funkciju zgrade “Staklena banka” u Mostaru, koju je Vlada FBiH kupila u 2017. godini - navela je Vlada. Inače, “Staklena banka” u Mostaru izgrađena je prije 30 godina i nikad nije potpuno dovršena, a u analizi Građevinskog fakulteta navedeno je kako je zgrada u lošem stanju te da su “svi stupovi u konstrukciji armirani poprečnom armaturom koja ni u kojem slučaju ne zadovoljava”.

 
FOTO: VL

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio