Bobanova revolucija: Evo koja tri pravila mijenja u nogometu

Datum objave: 04.04.2018   Broj čitanja: 845
Zvonimir Boban, savjetnik predsjednika Fife Giannija Infantina, najavio je promjene pravila u nogometu koje će prvo biti testirane na utakmicama mlađih kategorija.
Bobanova revolucija: Evo koja tri pravila mijenja u nogometu

 Legendarni kapetan vatrenih za Bild je otkrio da će se sigurno mijenjati tri pravila, a prvo se odnosi na veću slobodu vratara kod ispucavanja lopte iz svog prostora.

 

– Vratari neće morati izvoditi loptu s peterca tako da ona prvo napusti šesnaesterac prije nego što je smije dirati igrač, već će njegov suigrač moći ući u šesnaesterac, dok će protivnik morati čekati izvan kaznenog prostora, a u njega će moći ući tek kad protivnički igrač dotakne loptu – rekao je Boban.

 

Drugo pravilo odnosi se na manje prostora za krađu vremena kod zamjena. Iako je Fifa donijela odluku da svaka zamjena automatski znači i 30 sekundi sudačke nadoknade, igrači i dalje kradu vrijeme. Po novom pravilu, sudac će igrača imati pravo poslati do najbliže aut-linije, pa zamjena neće biti nužno napravljena na centru igrališta.

 

Boban je također najavio i uvođenje žutog kartona trenerima i ostalim službenim osobama na klupi. Suci do sad nisu imali mogućnost žutim kartonom opomenuti trenera, već su ih udaljavali s klupe, a bivši hrvatski veznjak uvjeren je da bi ovo pomoglo smiriti tenzije. – Bit će uveden žuti karton za trenere, kao i ostale službenike na klupi. Trenutačno suci mogu samo isključiti trenera, ovako će ih moći barem malo smiriti – zaključio je Boban, prenosi vecernji.hr.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO