'Devedesetka' i HSP u koaliciji sa Seferom Halilovićem! Karamatić ih 'uništio' na Facebooku

Datum objave: 30.03.2018   Broj čitanja: 2085
U Srebrenici je formiran probosanski politički blok "Zajedno za BiH".
'Devedesetka' i HSP u koaliciji sa Seferom Halilovićem! Karamatić ih 'uništio' na Facebooku

 

 

Principe su potpisale Stranka demokratske akcije, Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefera Halilovića, Stranka za BiH, Hrvatska demokratska zajednica 1990, Hrvatski blok, Hrvatska stranka prava, HSP BiH, Posavska stranka, Pokret Odgovor, te Bošnjački Pokret.

 

I ništa tu ne bi bilo čudno da bošnjačke stranke nisu počele pisati o "Velikobošnjačkoj koaliciji" u RS-u u kojoj su Sefera Halilovića, neprocesuiranog ratnog zločinca podržali HDZ 1990 i HSP BiH.

 

Sefer Halilović je zajedno s Ejupom Ganićem u travnju 1993. na sastanku u prostorijama Željezare Zenica s vojnim vrhom Trećim korpusom Armije RBiH zahtijevao napad na Hrvatsko vijeće obrane. Cijelo vrijeme konzultirali su se s Alijom Izetbegovićem koji je to vrijeme bio na pregovorima u Ženevi. Podržavao ih je i general Mehmed Alagić. Halilović je u Visoko doveo islamisitički nastrojene ekstremiste i četiri vojna instruktora, tri iz Irana i jednog iz Kuvajta. U svibnju 1993. zapovjedio je da se uništi generator Hidroelektrane Jablanica. Vodio je napade Armije RBiH u rujnu 1993. u Uskoplju, Trusini i Jablanici. Pod njegovim izravnim zapovjedništvom počinjeni su pokolji nad Hrvatima u Uzdolu i Grabovici.

 

Nikad nije odgovarao za zločine.

 

O ovoj koaliciji na Facebooku je progovorio predsjednik HSS-a i jedan od najaktivnijih i najkonkretnijih hrvatskih političara u BiH koji djeluje kroz Hrvatski narodni sabor Mario Karamatić:

 

"Sveti Ante platit ću ti misu
samo reci koji naši nisu"
"Ako je i od HDZ 1990 i ostataka one Jurišićeve platformaške pravašije, trenutno pod "komandom" Stanka Primorca Ćane previše je.
Potpisati koaliciju sa Seferom Halilovićem koji je direktno zapovijedao akcijom tzv Armije BiH "Neretva 93" i kao takav direktno odgovoran za zločine nad Hrvatima u Grabovici, Trusini, Uzdolu itd i sa Bošnjačkim pokretom Sejfudina Tokića koji je organizirao prosvjede u Sarajevu povodom dolaska Predsjednice RH u isto i tražio da se "osudi udruženi zločinački poduhvat u BiH te da prestane podržavati hrvatski fašizam iz prošlosti." te da "su Gojko Šušak i Franjo Tuđman izbjegli presude za udruženi zločinački poduhvat samo zato jer više nisu živi" aludirajući upravo na vrijeme kada su se Hrvati branili od velikobošnjačke agresije i kada su počinjeni gore navedeni zločini je ipak jedna nova razina prodaje nacionalnih interesa za šaku glasova ili fotelju dvije.
Prigoda čini lopova, izdajnika također", stoji u obraćnju Marija Karamatića na Facebook profilu.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO