Porezna uprava FBiH najavljuje pojačane kontrole: Ugostitelji moraju prijaviti glazbu uživo

Datum objave: 07.03.2018   Broj čitanja: 1201
Porezna uprava Federacije BiH podsjeća porezne obveznike koji organiziraju izvođenje žive glazbe da su dužni blagovremeno izvršiti svoje zakonom propisane.
Porezna uprava FBiH najavljuje pojačane kontrole: Ugostitelji moraju prijaviti glazbu uživo

Porezna uprava podsjeća ugostitelje da su tri dana prije početka organiziranja žive glazbe u ugostiteljskom objektu prijaviti dan početka i dan završetka organiziranja žive glazbe, kao i podnijeti prijavu o obračunatoj i plaćenoj komunalnoj taksi za izvođenje glazbe uživo nadležnoj poreznoj ispostavi, u propisanom roku, odnosno u skladu s županijskim zakonima te s izvođačem žive glazbe zaključiti ugovor o autorskom djelu, odnosno obračunati, obustaviti i prijaviti porez na dohodak, doprinose za PIO/MIO i doprinose za zdravstveno osiguranje, i to prilikom svake isplate autorskog honorara izvođaču.

 

"Izvršavanjem navedenih obaveza bit ćete pošteđeni sankcija i mjera kao što su novčane kazne u iznosu od 500 KM do 10.000 KM za pravno lice i novčane kazne za odgovorno lice u pravnom licu u iznosu od 200 KM do 2.000 KM, novčane kazne za fizičko lice u iznosu od 200 KM do 3.000 KM", navode iz Porezne uprave FBiH

 

Pred nastupajući praznik 8. ožujak - Dan žena Porezna uprava Federacije BiH će vršiti pojačanu kontrolu ugostiteljskih objekata radi provjere zakonitog organiziranja glazbe uživo.

 

"Pozivamo vas da izvršite navedene i druge porezne obaveze u skladu sa poreznim i drugim propisima, jer cilj Porezne uprave Federacije BiH nije kažnjavanje poreznih obveznika", priopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO