Policajka izazvala udes s 2,2 promila alkohola, pa pobjegla s triježnjenja

Datum objave: 06.03.2018   Broj čitanja: 1278
Kada su ujutro došli policajci da je puste sa triježnjenja ponovo su ostali u šoku.
Policajka izazvala udes s 2,2 promila alkohola, pa pobjegla s triježnjenja

 

Policajka iz Zemuna mogla bi ostati bez posla nakon što je sa 2,2 promila alkohola u krvi pobjegla iz policijske postaje gdje je bila na triježnjenju jer je tako pijana izazvala prometnu nesreću udarivši taksistu.

 

Policajka prije nekoliko večeri udarila je u jedno taksi vozilo u Zemunu. Prilikom udesa došlo je do manje materijalne štete automobila taksiste te su vozači pokušali da se dogovore oko naplate štete bez zvanja policije, prenosi Blic.

 

"Kada su krenuli da pregovaraju oko naplate štete, policajka je bila potpuno dezorijentirana. Teško je i neartikulirano pričala, te je taksist nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja da se s njom dogovori na kraju pozvao policiju", priča izvor upoznat sa slučajem.

 

Ova prometna nesreća bila bi kao i svaki drugi manji udes, da policija prilikom uviđaja nije utvrdila da je njihova kolegica potpuno pijana.

 

"Mjerenje promila alkohola u krvi obavljeno je i sa taksistom, kao i sa policajkom. Alko-testom taksiste utvrđeno je da je bio trijezan, dok su rezultati njihove kolegice prometnike ostavili u šoku. Napuhala je čak 2,2 promila", priča izvor Blica.

 

Prema njegovim riječima, prometnici su istog momenta svoju kolegicu poveli u stanicu, u dežurnu službu na triježnjenje. Međutim, tu nije kraj. Vrlo brzo, pijana policajka uspjela je da pobjegne i nestane bez traga i glasa.

 

"Kada su ujutro došli policajci da je puste sa triježnjenja ponovo su ostali u šoku. Njihove kolegice nije bilo nigdje. Nisu mogli da je dobiju na telefon, jer ga je ugasila, a ubrzo zatim do njih je došla vijest da je izvadila bolovanje", objašnjava izvor blizak istrazi.

 

Protiv policajke biti će pokrenut disciplinski postupak, ali i podignuta prekršajna prijava zbog izazivanja udesa u alkoholiziranom stanju. Prema riječima Milana Marinovića, predsjednika Prekršajnog suda u Beogradu, policajka je vožnjom sa 2,2 promila počinila jedan od najtežih prometnih prekršaja.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2021
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio