Drogu skrivao u hladnjaku među ajvarom i kajmakom

Datum objave: 10.02.2018   Broj čitanja: 978
Tridesetdvogodišnji O. M. iz Visokog uhićen je jučer zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga
Drogu skrivao u hladnjaku među ajvarom i kajmakom

Prema informacijama iz MUP-a Zeničko-dobojske županije, policija iz Visokog došla je do informacija o nezakonitim aktivnostima određenih osoba iz tog grada, koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

 

Na osnovu prikupljenih informacija, te naredbe Općinskog suda u Visokom, policija je pretresla kuću i prateće objekte koje koristi O. M. Tom prilikom policajci su pronašli 2.495,6 grama speeda, 23,3 grama marihuan, jedan plinski pištolj, 55 tableta koje sadrže psihotropne supstance i dvije dobilice za pripremu droge.

 

Kako se može vidjeti na fotografijama koje su sačinili policajci prilikom pretresa, droga je bila spremljena u hladnjak, među namirnicama.

 

- Sporna materija i predmeti su fotografirani i izuzeti sa mjesta događaja. Obavljenim preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi speed i marihuani - kazali su iz MUP-a ZD.

 

Uhićeni O. M. je zadržan u prostorijama Policijske stanice Visoko, gdje je nad njim zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, biti predan u nadležnost zeničkom Županijskom tužiteljstvu.

Drogu skrivao u hladnjaku među ajvarom i kajmakom
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio