Istraživanje pokazalo da se Hercegovci rađaju najduži u EU

Datum objave: 05.02.2018   Broj čitanja: 914
Prema rezultatima najnovijeg istraživanja koje je proveo Američki odbor za znanost i zdravlje, Hercegovci su najviši ljudi na svijetu.
Istraživanje pokazalo da se Hercegovci rađaju najduži u EU

 Prosječna visina Hercegovca je 184 cm te su za 2 milimetra odmakli Nizozemcima. Ti podaci ne trebaju čuditi ako uzmemo u obzir da su Hercegovci već pri rođenju teži i duži od djece u Europskoj uniji.

 

Naime, istraživanje provedeno u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar pokazalo je kako su djeca rođena u toj bolnici nešto duža i teža od europskog prosjeka i djece rođene u velikim hrvatskim gradovima poput Zagreba, Rijeke...

 

Istraživanje pod nazivom “Porodne mase i duljine zdrave novorođenčadi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar” je rađeno za potrebe diplomskog rada dr. Darije Erić Pehar, a u njemu su sudjelovali i liječnici Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Tatjana Barišić, Vajdana Tomić, Vjekoslav Mandić, Dragan Soldo i Ana Bošković, piše Večernji list BiH.

 

Cilj istraživanja bio je analizirati standardne vrijednosti porodnih masa i duljina novorođenčadi u bolnici u Mostaru...

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO