Trump zaprijetio Turskoj zbog akcije u Siriji: Nemojte riskirati sukob sa SAD

Datum objave: 25.01.2018   Broj čitanja: 1075
Dvojica čelnika razgovarali su na dan kad je Erdogan najavio da će Turska proširiti svoju vojnu operaciju na sirijski grad Manbij.
Trump zaprijetio Turskoj zbog akcije u Siriji: Nemojte riskirati sukob sa SAD

 

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je u srijedu turskog predsjednika Erdogana da ograniči vojne operacije protiv kurdske milicije na sjeveru Sirije i da izbjegne djelovanje kojim se riskira sukob s američkim snagama u regiji, objavila je Bijela kuća

 

Dvojica čelnika razgovarali su na dan kad je Erdogan najavio da će Turska proširiti svoju vojnu operaciju na sirijski grad Manbij, što je potez koji bi mogao dovesti turske snage u konfrontaciju sa snagama Sjedinjenih Država, njihovih saveznika u NATO-u, prenosi Hina.

 

"Predsjednik Trump je prenio zabrinutost da se eskalacijom nasilja u Afrinu u Siriji riskira potkopavanje naših zajedničkih ciljeva u Siriji", priopćila je Bijela kuća.

 

Ti ciljevi su poraz ISIL-a i povratak više od 100 tisuća sirijskih izbjeglica u svoju domovinu, poručio je Trump Erdoganu.

 

"Pozvao je Tursku na deeskalaciju, da ograniči svoje vojne akcije, izbjegava civilne žrtve i rast broja protjeranih i izbjeglica", stoji u priopćenju.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO