Snažna oluja pogodila Nizozemsku i Njemačku, vjetar nosio ljude ulicama

Datum objave: 18.01.2018   Broj čitanja: 1298
Tri osobe poginule su u Nizozemskoj u snažnoj oluji koja je pogodila i susjednu Njemačku, rušeći stabla, prevrćući kamione i uzrokujući otkazivanje stotina letova.
Snažna oluja pogodila Nizozemsku i Njemačku, vjetar nosio ljude ulicama

Nizozemske vlasti su zbog snažnog nevremena obustavile sve letove iz amsterdamske zračne luke Schiphol i prema njoj, te prekinule promet na većini željezničkih pravaca, javlja BBC.

 

U zemlji je oglašeno ozbiljno, "crveno" upozorenje na opasnost od teške vremenske nepogode, piše HINA.

 

Brzina vjetra penje se i do 140 kilometara na sat te zračna luka Schiphol, jedna od najprometnijih u Europi, za sada ne može sa sigurnošću reći kada će zrakoplovi poletjeti.

 

Na Twitter računima brojni su Nizozemci objavili fotografije sa srušenim stablima i prevrnutim kamionima.

 

Policija je zatvorila središte Almere, grada od 200.000 stanovnika istočno od Amsterdama, i preko društvenih mreža upozorila ljude da budu oprezni i ostanu u svojim domovima.

 

Na internetskoj stranici ministarstva prometa navodi se da su snažni udari vjetra prevrnuli na cestama 17 kamiona.

 

Uslijed siline vjetra uništene su željezničke pruge i električni vodovi, prenosi BBC.

 

Na snimkama po društvenim mrežema vidi se kako snažan vjetar doslovno nosi ljude ulicama.

 

Orkan Friederike s naletima vjetra i do 160 km/h je u većim dijelovima Njemačke potpuno zaustavio zračni i željeznički promet, a vlasti apeliraju na građane da ne napuštaju stanove bez nužne potrebe.U nekoliko saveznih pokrajina u četvrtak je otkazana nastava u osnovnim i srednjim školama.U Ruhrskoj oblasti, koja se prva našla na udaru orkana koji je stigao sa sjeverozapada, jak vjetar je odnio krovove s brojnih zgrada i rušio stabla.U tom dijelu Njemačke je oko 100.000 stanovnika ostalo bez električne energije zbog oštećenja na mreži dalekovoda.U Duisburgu je grad sirenama za uzbunu građane upozorio na opasnost od orkana.Nakon što je u susjednoj Nizozemskoj obustavljen promet u zračnoj luci Amsterdam, oko podneva je u potpunosti ili djelomično obustavljen promet u zračnim lukama Koeln/Bonn, Frankfurt i Muenchen.Očekuje se da će orkan u popodnevnim satima doseći istok Njemačke.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO