Kardinal Vinko Puljić želi spriječiti siromaštvo u BiH! Grudska Violeta pomaže sa 100 tisuća KM

Datum objave: 17.12.2017   Broj čitanja: 1856
Svi smo pozvani odgajati svoja srca u kršćanskoj ljubavi. Onaj tko istinski upozna ljubav i živi ljubav, taj ispravno živi. Istina je da je najveća avantura biti dobar, a nema dobrote bez iskrene ljubavi - kazao je predsjednik Caritasa BK BiH kardinal Vinko Puljić na press-konferenciji upriličenoj uoči obilježavanja Nedjelje Caritasa, 17. prosinca.
Kardinal Vinko Puljić želi spriječiti siromaštvo u BiH! Grudska Violeta pomaže sa 100 tisuća KM

 

Nedjelja Caritasa u BiH je izazov i poziv da nađemo sebe i u sebi susretnemo Boga koji je ljubav te prepoznamo da smo voljena bića - naglasio je kardinal Puljić te dodao da tu ljubav moramo ostvarivati živeći jedni s drugima i jedni za druge.

 

Kardinal Puljić poručio je da će se na Nedjelju Caritasa prikupljati prilozi kojima se želi pomoći potrebitima.
Nikada nismo tako siromašni da ne možemo pružiti znakove i darove kršćanske ljubavi, niti tako bogati da nam nije potrebna ruka bližnjih - naglasio je kardinal.

 

Ravnatelj Caritasa BK BiH mons. Tomo Knežević prezentirao je aktivnosti Caritasa u BiH tijekom protekle godine. Prema njegovim riječima, sve aktivnosti Caritasa se realiziraju kroz tri nadbiskupijska Caritasa.
Hvale vrijedne su akcije koje provode volonteri na župnim razinama kroz svoje župne caritase - kazao je mons. Knežević te naglasio kako je na svim razinama u Caritasu BiH zaposleno 240 djelatnika raznih profila.
Skrbimo o svim vrstama korisnika, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili zemljopisnu pripadnost - kazao je mons. Tomo Knežević.


Iseljavanje iz BiH

 

U posljednjem dijelu konferencije Zlatko Malić, voditelj Opservatorija siromaštva i resursa, iznio je informacije o uzrocima iseljavanja građana iz BiH. Prema njegovim riječima, iseljavanje je postalo ozbiljan problem u posljednjih nekoliko godina. Caritas nije želio provoditi velika istraživanja jer nema resursa za takvo što, ali je analizirao zašto ljudi odlaze iz BiH. Prema analizi o razlozima iseljavanja, Malić je naveo 5 ključnih razloga.
Loša politička situacija, retorika i nesuglasice među političkim strankama. Među ispitanicima je prisutan osjećaj o mogućem novom ratu - kazao je Malić.

 

Ostali uzroci iseljavanja sadržani su u nepovjerenju u javna tijela, loša ekonomska situacija, nerazvijen zdravstveni i socijalni sustav i nesigurna budućnost djece.

 

O kampanji "Pomozimo zajedno", u koju je uključeno poduzeće Violeta d.o.o. iz Gruda, govorila je predstavnica Violete Nevena Sučić. Violeta je, u suradnji s Caritasom BiH, Merhametom BiH, Crvenim križem RS-a, odlučila pokrenuti kampanju "Pomozimo zajedno" u sklopu koje će u proizvodima darivati potrebite obitelji u BiH u vrijednosti od 100.000 KM. Tom prigodom Sučić je uručila dar Caritasu u iznosu od 33 tisuće KM u proizvodima.

 

Nedjelja.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO