Šimić: Novca za klubove ima, ali HNS ga zbog neznanja i nemara ne koristi

Datum objave: 27.11.2017   Broj čitanja: 1699
Šibenik je dao glas Šukeru zbog 100.000 eura, a zapravo su mogli dobiti puno više, tvrdi predsjednički kandidat i objašnjava kako..
Šimić: Novca za klubove ima, ali HNS ga zbog neznanja i nemara ne koristi

 

Zbog 100.000 eura koje im je Davor Šuker preko Ante Kulušića obećao uložiti u infrastrukturu, Šibensko-kninska županija se jednoglasno izjasnila za aktualnog predsjednika HNS-a.

 

I to sve nakon što je Dario Šimić sa svojom ekipom stigao u Šibenik i predstavio svoj program.

 

Funcuti su se razljutili i dali svoje priopćenje, iz šibenskog trećeligaša poručili su kako oni nemaju veze s podrškom aktualnom predsjedniku HNS-a. Kandidat za predsjednika HNS-a objasnio je Šibenčanima da su zapravo mogli dobiti deset puta više od obećanih 100 tisuća eura. I to na sljedeći način.

 

"Prije nekoliko dana članovi Izvršnog odbora Nogometnog saveza Šibensko-kninske županije odlučili su, prema vlastitim izjavama, podržati aktualno vodstvo HNS-a zbog obećanja da će u iduće četiri godine dobiti 100.000 eura za ulaganje u klubove. Riječ je o 25.000 eura po godini, odnosno nekoliko tisuća eura godišnje ako se rasporedi na desetke klubova u županiji.

 

Govorimo naravno u situaciji kad bi novac stvarno i došao do klubova, što dosad nikad nije napravljeno. Čak i u tom slučaju bi ova svota bila više nego nedovoljna s obzirom na poražavajuće stanje u kojem se nalazi sportska infrastruktura naših klubova. Od klubova na račun različitih pristojbi Savez godinama uzima milijune, a sad na stol iznenadno vraća mrvice. Stoga im ovim putem poručujemo: „Nije stvar u novcu. Novca ima, ali ne postoji povjerenje nogometnih radnika u način na koji se on troši. Osim toga, 100.000 eura je malo, može se povući 10 puta više!“

 

Evo i kako:

U fondovima FIFA-e i UEFA-e na raspolaganju stoje puno veća namjenska sredstva. Ponavljamo kako je UEFA doznačila HNS-u ukupno 52 milijuna kuna za projekt Hrvatski nogometni centar Svetice i to u tri tranše od 2014. do 2016. godine. Riječ je o namjenskim sredstvima koja se sad vode na posebnom računu PBZ-a i za koje nogometni savez plaća kamatu 2% godišnje. Iz godišnje bilance Saveza može se također iščitati da je dosad potrošeno oko 6,8 milijuna kuna. Od nacionalnog kampa se odustalo, a za novac ne znamo kako je potrošen niti što je s ostatkom?

 

Isto tako, svim nogometnim djelatnicima mora biti jasno kako samo UEFA nacionalnim savezima godišnje osigurava više od 29 milijuna kuna (3,9 milijuna €) namjenskih sredstava za izgradnju terena i prateće infrastrukture. Kako bi ostvario prava na ova sredstva, HNS treba prikupiti dokumentaciju od svih županijskih saveza, popisati njihove potrebe te poslati gotove projekte u europsku nogometnu organizaciju. Riječ je o namjenskom novcu, u prosjeku preko 5,5 milijuna kuna u mandatu po županiji ili 7 puta više od onoga što je pod čudnim okolnostima ponuđeno šibensko-kninskom nogometnom savezu.

 

HNS ne može izravno koristiti ovaj novac, već ih isključivo mora proslijediti lokalnim nogometnim klubovima. Možda u tome leži njihova apsolutna nezainteresiranost za temu i projekte, prenosi goal.com.

 

Napominjemo kako je riječ isključivo o fondovima UEFE. Stručna ekipa okupljena oko Darija Šimića, Marija Stanića, Gorana Vlaovića i Stipe Pletikose planira projekte prijavljivati i FIFA-i, gdje je drugi čovjek naš Zvonimir Boban, te ponuditi financijsku i konzultantsku pomoć lokalnoj samoupravi u prijavi projekata za fondove EU. Na taj način, klubovi u svakoj županiji mogu računati na višestruko veće iznose od onih ponuđenih vodstvu šibensko-kninskog saveza.'

 

U ime inicijative za povratak povjerenja,

Dario Šimić, Mario Stanić, Goran Vlaović, Stipe Pletikosa

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Haha27.11.2017 18:39 sati
    Pravi se javlja.ju,...Šimic i Boban su kao pravednici i oni bi htjeli vrh HNS-a....bas su sposobni i jedan i drugi, mos mislit ...pa cijeli svijet je znao za hrvatsku upravo zbog sukera a ne zbog ove dvojice pametnjakovica...i to njih dvojica ne mogu podnijeti pa sad sve cine da maknu sukera...
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO