Objavljen snimak bijega vojnika iz Sjeverne Koreje

Datum objave: 22.11.2017   Broj čitanja: 938
Snimak na kojem je prikazan bijeg svjevernokorejskog vojnika dok je dezertirao bježeći preko demilitizirane zone u Južnu Koreju napravljen je 13. studenog, a objavljen je jučer.
Objavljen snimak bijega vojnika iz Sjeverne Koreje

 Sjeverna Koreja je optužena za kršenje primirja kada je jedan od vojnika prešao demarkacijsku liniju u potjeri za dezerterom.

 

Snage Južne Koreje pronašle su na svojoj strani vojnika Sjeverne Koreje kako krvari u vojnoj uniformi i helikopterom je prebačen u obližnju bolnicu na liječenje. Nije bio naoružan.

 

Dužnosnici Južne Koreje su objavili kako je vojnik došao svijesti, nakon što su ga graničari Sjeverne Koreje ranili šest puta prilikom bijega preko Zajedničkog sigurnosnog prostora u Panmunjomu.

 

Sjeverna i Južna Koreja podijeljene su demilitariziranom zonom od kraja Korejskog rata 1953. godine. Rat je prekinut primirjem, a ova zona postala je jedno od najnaoružanijih područja u svijetu.

 

Južnokorejska državna agencija Yonhap opisala je ovaj incident kao rijedak slučaj jer su sjevernokorejske snage u demilitiziranoj zoni poznate po svojoj lojalnosti Pjongjangu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2023
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO