Peti susret grudskih gospodarstvenika: Broj zaposlenih raste u posljednje tri godine FOTOGALERIJA

Datum objave: 16.11.2017   Broj čitanja: 2104
U sklopu obilježavanja Dana općine Grude, u srijedu je na Agroturizmu Marića gaj održan peti susret grudskih gospodarstvenika koji je okupio veliki broj poduzetnika.
Peti susret grudskih gospodarstvenika: Broj zaposlenih raste u posljednje tri godine FOTOGALERIJA

Tom prigodom, općinski načelnik Ljubo Grizelj kazao je kako je grudsko gospodarstvo najkvalitetniji segment grudskog života te kako se, usprkos gospodarskoj krizi, bilježi rast poslovanja svih poduzeća.

 

U prezentaciji stanja gospodarstva Darija Marković govorila je o trenutnim pokazateljima, rezultatima i postignućima Općine Grude.

 

Istaknuto je kako broj zaposlenih raste u posljednje tri godine, pa je tako trenutno zaposleno oko 3500 ljudi, od čega 2800 u privatnom i 700 u javnom sektoru.

 

Okupljenima se obratio i voditelj Odjela za poduzetništvo u agenciji REDAH Nevzet Sefo te Haris Komić, koji je prezentirao projekt LIFE - poboljšanje lokalnog okruženja za investiranje u Općini Grude, piše FENA.

 

Ekonomski savjetnik u gospodarskoj komori Grada Mostara, izaslanik njemačke vlade Jens Muller govorio je o primjerima dobre prakse dualnog obrazovanja u njemačkom školskom sustavu.

 

"S jedne strane poduzetnici trebaju vidjeti svoju šansu da sudjeluju u stvaranju kvalitetne radne snage, a s druge strane, mladi ljudi priliku da već u početnim fazama svoga školovanja osiguraju sebi buduća radna mjesta", kazao je Muller.

 

Proslava Dana općine Grude završit će sa svečanom sjednicom Općinskog vijeća u kinodvorani Grude, u petak, 17. studenoga, u 11 sati.

 

Na sjednici se očekuju uzvanici iz susjednih gradova i općina, županija kao i iz susjednih zemalja, te gosti s viših razina vlasti.

 

Na svečanoj sjednici prigodno će biti uručeno javno priznanje poduzeću Drinovci iz Gruda, za poslovni pothvat izgradnje i realizacije projekta velikog skladišnog distributerskog prostora u poslovnoj zoni Poljanice.

 

Pogledajte FOTOGALERIJU

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO