Ždrijeb SP-a 1. prosinca, Vatreni navijaju za Švedsku i Novi Zeland

Datum objave: 13.11.2017   Broj čitanja: 1022
Kongresna palača Kremlin u Moskvi bit će 1. prosinca mjesto održavanja ždrijeba skupina za Svjetsko prvenstvo koje će se od 14. lipnja do 15. srpnja iduće godine igrati u Rusiji.
Ždrijeb SP-a 1. prosinca, Vatreni navijaju za Švedsku i Novi Zeland


Hrvatska je u dvije utakmice protiv Grčke osiguralo svoje mjestu na "plesu kuglica", no još uvijek nije poznato u kojem će jakosnom bubnju biti - drugom ili trećem. Za razliku od prijašnjih SP-ova kada su reprezentacije u drugom, trećem i četvrtom potu bile razvrstane na temelju geografske pripadnosti, u nadolazećem ždrijebu svi će "potovi" biti formirani na temelju FIFA-ine ljestvice reprezentacija objavljene 16. listopada.

 

Prema Fifinoj ljestvici nositelji u ždrijebu bit će domaćin Rusija, te Brazil, Belgija, Njemačka, Poljska, Portugal, Francuska i Argentina. U drugoj jakosnoj skupini trebali bi biti Meksiko, Engleska, Španjolska, Urugvaj, Kolumbija i Švicarska, a peostala dva mjesta najvjerojatnije će doći iz doigravanja. Za sada ta mjesta drže Italija i Peru, a Hrvatska je prva ispod crte. "Vatreni" dakle moraju navijati da jedna od te dvije reprezentacije ispadne u playoffu i time bi ušli u drugi jakosni bubanj, prenosi Hina.


Peru je veliki favorit protiv Novog Zelanda, dok je hrvatska najveća nada Švedska koja je u prvoj utakmici dobila Italiju 1:0. World Cup je do sada osiguralo 28 reprezentacija. Rusija je domaćin, a dosad su vizu izborili Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Meksiko, Panama, Kostarika, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska, Portugal, Maroko, Tunis, Senegal, Nigerija, Egipat, Švicarska i Hrvatska.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO