Bogat program Dana općine Grude: Klapa sv. Juraj i HRM stižu u crkvu svete Katarine

Datum objave: 31.10.2017   Broj čitanja: 4181
U prostorijama Općine Grude održana je konferencija za medije povodom Dana općine Grude 18. studenoga, a kojeg će i ove godine uveličati niz raznovrsnih događaja.
Bogat program Dana općine Grude: Klapa sv. Juraj i HRM stižu u crkvu svete Katarine

 

Grudski načelnik Ljubo Grizelj sa suradnicima predstavio je programa uz uvodno obrazloženje. – U prigodi Dana općine Grude kojeg obilježavamo 18. studenoga objavljujemo prigodan program. Na taj 18. studenoga u Grudama je utemeljena Hrvatska zajednica Herceg Bosna i prigoda je da jedan takav značajan datum obilježimo. To je dan i Gruda i ZHŽ-a i HZ Herceg Bosne i u novijoj povijesti općina Grude nema značajnijeg datuma niti značajnijeg političkog i javnog događaja – kazao je u uvodu Grizelj. Prisjetio se i samog datuma. Tog 18. studenoga naš sumještanin mr. Mate Boban okupio je i predvodio predstavnike 30 općina s hrvatskom većinom u jednoj želju i s jednim ciljem da organizira hrvatski narod u BiH kao jedno i da ga usmjeri u budućem vremenu prema onim vrijednostima koje je hrvatski narod godinama čekao, a to su nacionalna sloboda, višestranačje i pluralna demokracija, usmjerenje prema tržišnom gospodarstvu – istaknuo je, između ostaloga, Grizelj, prenosi portal Grude.com.

 

Nakon toga je obrazložio program kojeg donosimo po datumima i vremenskim odrednicama:

 

Datum: 10. studenoga
Termin: 18:00
Lokacija: Crkva svete Katarine u Grudama
Događaj: Koncert Klape sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice

Opis: Samo ime klape jamči vrhunski kulturni događaj. Klapa će izvoditi pjesme domoljubno sakralnog repertuara.

 

Datum: 13. studenoga
Termin: 11:00
Lokacija: Središte općine Grude
Događaj: Ulična utrka

Opis: Održati će se ulična utrka za osnovnoškolce i srednjoškolce. Općina Grude ovo organizira prvi put, a cilj je mladima dati jedan širi prostor da sudjeluju u obilježavanju ovako važne obljetnice.

 

Datum: 13. studenoga
Termin: 18:30
Lokacija: Kinodvorana Grude
Događaj: Glazbeno-poetsko-scenski kolaž "HERCEGOVINA" 4. dio

Opis: Glazbeno poetsko scenski kolaž „Hercegovina“ doplovio je do svog četvrtog dijela i na najbolji način ukazao na bogatstvo i neiscrpnost kulturne baštine ovog podneblja. Grudama će se ovom prigodom predstaviti brojni vrhunski kulturni stvaraoci.

 

Datum: 15. studenoga
Termin: 12:00
Lokacija: Marića gaj
Događaj: Susret gospodarstvenika

Opis: Jubilarni peti put održati će se Susret gospodarstvenika, događaj koji okuplja najuspješnije gospodarstvenike s područja općine Grude i šire. Općina Grude temelji svoje djelovanje na uspješnom poduzetništvu, po čemu je ovaj kraj itekako poznat. Cilj je poduzetništvo, rad i sve vrijednosti koje proizlaze iz rada staviti na jednu visoku razinu, kao što je Dan općine.
Program će se sasstojati od tri cjeline. U jednoj će se govoriti o trenutnim pokazateljima, rezultatima i postignućima općine Grude. Druga tema je razvoj poduzetničke infrastrukture kao preduvjeta za jačanje i razvoj gospodarstva s osvrtom na aktualni projekt poduzetničke zone Poljanice. Treća cjelina je dualno obrazovanje, uvezivanje obrazovanja i gospodarstva. S jedne strane poduzetnici trebaju vidjeti svoju šansu da sudjeluju u stvaranju kvalitetne radne snage, a mladi ljudi priliku da već u završnim fazama svoga školovanja osiguraju sebi buduća radna mjesta.
Sudionici i predavači će biti eminentni stručnjaci iz pojedinih područja, među njima i stručnjak za ekonomski razvoj pri Gospodarskoj komori Grada Mostara, od strane Njemačke vlade Jens Muller, koji će prenijeti zapadna, konkretno njemačka iskustva, kada je u pitanju dualno obrazovanje.

 

Datum: 17. studenoga
Termin: 11:00
Lokacija: Kinodvorana Grude
Događaj: Svečana sjednica Općinskog vijeća Grude

Opis: Završna kruna Dana općine Grude je svečana sjednica Općinskog vijeća gdje se očekuju uzvanici iz susjednih gradova i općina te županija kao i iz susjednih država, kao i gosti s viših razina vlasti. Na svečanoj sjednici biti će prigodno uručenje javnog priznanja poduzeću Drinovci iz Gruda, za poslovni pothvat izgradnje i realizacije projekta velikog skladišnog distributerskog prostora u poslovnoj zoni Poljanice.

 

Grude.com

Bogat program Dana općine Grude: Klapa sv. Juraj i HRM stižu u crkvu svete Katarine
Bogat program Dana općine Grude: Klapa sv. Juraj i HRM stižu u crkvu svete Katarine
Bogat program Dana općine Grude: Klapa sv. Juraj i HRM stižu u crkvu svete Katarine
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2006-2024
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO