DODIK S VUČIĆEM OTVORIO DIONICU AUTOCESTE: Nastavljamo graditi prema Srbiji i ulazimo u Srbiju kako bi postali jedno

Datum objave: 02.10.2017   Broj čitanja: 1085
Dionica autocete “9. sijačnja” od Mahovljana do Drugovića u dužini od 10 kilometara, svečano je puštena u promet.
DODIK S VUČIĆEM OTVORIO DIONICU AUTOCESTE: Nastavljamo graditi prema Srbiji i ulazimo u Srbiju kako bi postali jedno

 

Na svečanosti su govorili predsjednici Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksandar Vučić te predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, javlja Glas Srpske. Ova dionica auto-puta Banjaluka-Doboj otvorena je svečanim defileom automobila u bojama zastava Srpske i Srbije.

 

Dodik: Autoputeve gradi narod

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik kazao je da autoputeve u Srpskoj gradi narod i najavio nastavak izgradnje do granice sa Srbijom.

 

“Posebno zadovoljstvo mi je što sam danas ovdje jer želimo osigurati budućnost našoj djeci koja će znati da je jedna generacija našla mogućnost graditi autoputeve”, rekao je Dodik, prenosi Srna.

 

On je istakao da će biti nastavljena gradnja auto-puta od Doboja prema Šamcu, Brčkom i Bijeljini do granice sa Srbijom.

 

“Na taj način će Republika Srpska izravno ući u Srbiju, bez naplatnih rampi i bilo čega drugog i biti jedno”, naglasio je Dodik.

 

On je ocijenio da je ovo najbolje razdoblje suradnje Republike Srpske i Srbije i za to zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.
“Hvala mu i za pomoć koju je Srbija uputila našim općinama, ali i općinama u Federaciji BiH gdje su Srbi većinsko stanovništvo”, naglasio je Dodik.

 

On je naveo da su neki htjeli zaustaviti gradnju autoputeva, ali da im vlast u Republici Srpskoj to nije dala, već je nastavila realizirati značajne infrastrukturne projekte.

 

“Ovo je izgradio narod u Republici Srpskoj koji bira svoju vlast i skupštinu. Skupština naroda je danas ovdje gdje se vidi što ostavljamo iza sebe”, rekao je Dodik.

 

Novoizgrađena dionica puštena je u promet i prije završetka kompletne dionice od Banjaluke do Prnjavora da bi vozačima bilo olakšano putovanje na ovoj relaciji, imajući u vidu da će izbjeći vožnju magistralnim putem preko prevoja Tutnjevac kojim je kretanje u zimskim uslovima posebno problematično. Otvaranjem ove dionice u upotrebu se vraća i petlja “Mahovljani”, što će smanjiti prometne gužve u centru Laktaša.

 

Kompletna dionica od Banja Luke do Prnjavora bit će duga oko 35 kilometara.

 

Završetak na proljeće 2018.

Prošle godine u promet je puštena dionica auto-puta “9. sijačanj” od Doboja do Prnjavora u dužini od oko 36 kilometara, završetak auoceste najavljen je za proljeće iduće godine.

 

Otvaranju dionice auto-puta nazočili su premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović i ministri u vladama Srpske i Srbije, narodni zastupnici Republike Srpske, predstavnici Srpske u institucijama BiH, veleposlanik Srbije u BiH Stanimir Vukićević, uzvanici iz javnog i društevnog života, te veliki broj građana.

 

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2022
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-STUDIO